Seniorenweek


Elk jaar in november is het weer zover: de jaarlijkse Seniorenweek brengt onze plussers samen voor een week vol plezier, sport en ontspanning. Van zingen en bingo tot curling en aerobic, er is voor elk wat wils! Kijk mee naar het leuke fotoverslag.

DU!K – Kortenaken Klassiek – 12 november 2015


Dirigent en gewezen Waanrodenaar Kris Stroobants beleefde donderdag 12 november zeer terecht een muzikale ’triomftocht’ in gc Den Hoek in Kortenaken met het strijkorkest Frascati Symphonic. Meer dan 200 muziekliefhebbers genoten van het zeer uiteenlopend programma. Alweer een prachtprestatie van het Leuvense orkest.

Hoewele Leeft – 19 & 20 september 2015


Hoeleden leeft! En dat zal u geweten hebben. De verenigingen van Hoeleden bundelden de krachten en zetten hun schouders onder een veelzijdig dorpsfeest in het weekend van 19 en 20 september 2015. Initiatiefnemende vereniging KVLV werd laureaat in de wedstrijd ‘knijp eens in mijn arm’, georganiseerd door de Provincie Vlaams-Brabant. Hierdoor kregen ze de kans om hun ‘droom’ waar te maken om een groot event te organiseren met en voor alle mensen en verenigingen van Hoeleden: Hoewele Leeft.

Doe-aan-sport-beurs // Nacht van de Sport – 12 september 2015


Als kick-off van de Week van de Sportclubs, organiseerde de Sportdienst en Sportraad voor de tweede keer de Doe-aan-sport-beurs voor kids en de Nacht van de Sport voor volwassenen. Jong en oud zakte af naar Sporthal De Vruen om tal van nieuwe en onbekende sporten uit te testen.

Herdenking crash Kersbeek – 22 augustus 2015


Te Deum – 25 juli 2015


Fiëst oept Durp – 5 juli 2015


Op zondag 5 juli was het weer volop Fiëst oept Durp in Kotnaeken. Jong en oud verzamelde voor een hapje en een drankje, een gezellige babbel of een bezoekje aan één van de deelnemende standen. Klik op de foto om naar de fotogalerij te gaan.

Huldiging beginnende zelfstandigen – 15 juni 2015


Jaarlijks ontvangen we de beginnende zelfstandigen en startende opvanginitiatieven in onze gemeente. Zij worden uitgenodigd voor een glaasje en een leuke babbel en ontvangen een cheque met een waarde van € 500 als startpremie.

Kortenaken heeft Talent – 14 mei 2015


Op donderdag 14 mei steeg de spanning ten top in GC Den Hoek. 14 kandidaten/groepen streden er om de eerste titel van ‘Kortenaken heeft Talent’. Paulien en Toon Rennies wonnen de publieksprijs, Lies, Anthe en Arwen wonnen de eerste prijs van de jury. Proficiat aan alle kandidaten! Voor de fotoreportage, klik op de foto.

Herdenking – 8 mei 2015


Huldiging vrijwilligers Kruisen & Kapellen – 6 mei 2015


Er zijn heel wat mensen die de talrijke kruisen en kapellen in onze gemeente onderhouden. Elk jaar zetten we deze vrijwilligers in de bloemetjes!

Bloesemtocht – 26 april 2015


Op zondag 26 april kon je meerijden met een koets of huifkar tussen de bloesempracht in Kortenaken.

Paassportdagen 2015


Bestuur & Diensten Publicaties & infokanalen Fotogalerij Fotogalerij 2015