Aanplanting geboortebos – 19/11


Elk kind dat in Kortenaken wordt geboren, krijgt zijn/haar eigen boompje in het geboortebos. Jaarlijks nodigen we de kersverse ouders uit om hun boom te komen planten in het geboortebos.

Foto’s: Niels Willems

Seniorenweek november


Elk jaar in november staat een ganse week in het teken van onze senioren. Zang, dans, sport, spel, optredens en vooral héél véél gezelligheid.

Herdenking 11 november – 10-11/11


Op 10 en 11 november herdachten we, samen met de scholen en met de KNSB, Wapenstilstand.

Foto’s: Johnny Fets

Nacht van de Sport – 10/11


Op donderdag 10 november sportten we de nacht in tijdens de Nacht van de Sport. De 222 deelnemers waren laaiend enthousiast over de initiaties Crossfit, Strong by Zumba, Swiss Jump, … En ook het Bossaball tornooi was een succes! Afsluiten deden we met een spetterend optreden van coverband Okselvocht.

Welkomstdag nieuwe inwoners – 06/11


Op zondag 6 november verwelkomden we naar jaarlijkse gewoonte onze nieuwe inwoners. Na een welkomstdrankje, maakten we een busrondrit doorheen onze gemeente. Afsluiten deden we in Cafetaria De Vruen met een stukje taart en een drankje. De deelnemers waren allen zeer enthousiast!

Te Deum & herdenking Hoeleden – 05/11


Op zaterdag 5 november vond er een eucharistieviering plaats met daarna een herdenkingsmoment aan de gedenksteen van Jos Holsbeek en aan het monument van de Gesneuvelden van 1914-1918. Een kleine receptie werd daarna aangeboden door het gemeentebestuur van Kortenaken

Foto’s: Johnny Fets

Herdenking crash Kersbeek – 27/08


Op 27 augustus herdachten we de crash van een Wellington bommenwerper, die in de nacht van, 24 op 25 augustus 1942 te Kersbeek is neergestort en waarbij drie bemanningsleden het leven lieten.

Foto’s: Johnny Fets

Vakantiewerking – augustus 2016


De vakantie was weer de max! 3 weken lang speelden, knutselden, ravotten we erop los! En af en toe maakten we eens een uitstapje.

Doortocht Ronde van België – 29/05


Op zondag 29 mei passeerde de Ronde van België door onze gemeente. Met een tussensprint op het Dorpsplein, konden we dit niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Foto’s: Johnny Fets

Kortenaken zomert – 09/06


Op donderdag 9 juni trokken we onze dansschoenen aan voor de eerste afterwork-DU!K. Met een uitgebreid pastabuffet en Trio Bluf als topact, hebben we de zomer in stijl ingezet.

Foto’s: Johnny Fets

 

Huldiging vrijwilligers Kruisen & Kapellen – 24/05


Naar jaarlijkse gewoonte zetten we op 24 mei onze vrijwilligers die de kruisen en kapellen onderhouden, in de bloemetjes! Bedankt voor jullie inzet!

Foto’s: Johnny Fets

Bloesemtocht – 24/04


Op zondag 24 april konden natuurliefhebbers naar hartelust bloesems spotten tijdens de bloesemtocht, al wandelend of met paard en kar. Ondanks het gure weer mochten we heel wat inwoners en niet-inwoners verwelkomen.

Foto’s: Johnny Fets & Roger Alles

Sportlaureaten – 25/03


Op 25 maart werden de sportlaureaten van 2015 bekendgemaakt tijdens een avondvullende show met live-demo van roofvogels.

Hoewele Leeft wint ‘Knijp eens in mijn arm’-prijs – 17/03


Het talentenfeest ‘Hoewele leeft’ van KVLV Hoeleden werd de winnaar van de provinciale wedstrijd ‘Knijp eens in mijn arm’. KVLV zocht er, samen met de andere verenigingen, hoe ‘talenten in het dorp’ zichtbaar te maken. Het resultaat was een dorpsweekend in september 2015. Proficiat aan de organisatie en alle medewerkers!

Foto’s: Johnny Fets

Uitreiking diploma’s Rode Kruis – 10/03


Het Rode Kruis organiseerde, in samenwerking met de gemeente, dit voorjaar een cursus EHBO en Rode Kruis-helper. De deelnemers kregen op 10 maart officieel hun diploma overhandigd.

Foto’s: Johnny Fets

Jeugdraadquiz – 06/02


Op zaterdag 6 februari gingen we naar jaarlijkse gewoonte weer op zoek naar de Slimste Mens(en) van Kortenaken. Sport-, geschiedenis-, popcultuur- en algemene kennisvragen kwamen onder andere aan bod tijdens deze amusante quiz.

Receptie adviesraden – 15/01


Onze adviesraden bestaan uit talrijke vrijwilligers die zich een heel jaar lang onbezoldigd inzetten voor onze gemeente, elk in hun vakgebied. Om hen te bedanken voor hun inzet, klinken we elk jaar samen op het nieuwe jaar. Een hapje, een drankje, een bedankje: dat zijn de vaste elementen van deze bijeenkomst. In de fotogalerij (klik op de foto) vind je het fotoverslag.

Ontbijtsessie borstkankeropsporing – 23/01


Het LUCK, Logo Oost-Brabant en het gemeentebestuur van Kortenaken organiseerden op zaterdag 23/01 een informatiesessie met ontbijt. Tijdens deze bijeenkomst sprak prof. dr. Van Limbergen over het hoe en waarom én de kwaliteit van het bevolkingsonderzoek rond borstkanker. Het werd een interessante lezing vergezeld van een heerlijke kop koffie en een lekker ontbijt.

Concert ART – 29 & 30/01


Op vrijdag 29 en zaterdag 30 januari gaven de leerlingen van de Academie Regio Tienen, afdeling Kortenaken weer het beste van zichzelf. Onder het thema ‘MATCH’ organiseerde de ART dit jaar zowel een concert op vrijdag 29 januari als op zaterdag 30 januari. Vrijdag lag het accent op de middelbare en hogere graden instrument. Zaterdag kwamen de jongste leerlingen aan bod.

Foto’s: Johnny Fets & Bert Baeken

Kunst- & Hobbybeurs – 21/02


Op 21 februari 2016 konden bezoekers hun hart ophalen en hun ogen de kost geven tijdens onze eerste Kunst- & Hobbybeurs in GC Den Hoek. Kunstenaars en hobbyisten stelden met veel plezier en passie hun creatieve makelijen tentoon.

Foto’s: Johnny Fets

Bestuur & Diensten Publicaties & infokanalen Fotogalerij Fotogalerij 2016