Nieuwjaarszingen – 31/12


Nieuwjaarszingen = pannenkoeken verdienen! Op 31 december konden alle nieuwjaarszangers terecht in de verschillende jeugdlokalen voor gratis pannenkoeken. Eerst zingen, dan smullen!

Huldiging ereburger Jeanne Devos – 21/11


De wereldvermaarde weldoenster zuster Jeanne Devos werd op dinsdag 21 november in het gemeentehuis officieel uitgeroepen tot ereburger van Kortenaken. Tijdens de plechtigheid werden meerdere toespraken gehouden in aanwezigheid van het gemeentebestuur en een aantal genodigden.

Herdenking crash Kersbeek – 25/08


Op 25 augustus herdachten we de crash van een Wellington bommenwerper, die in de nacht van, 24 op 25 augustus 1942 te Kersbeek is neergestort en waarbij drie bemanningsleden het leven lieten.Foto’s: Johnny Fets

Dwars door het Hageland – 05/08


Op zaterdag 5 augustus kwam Dwars door het Hageland door onze gemeente. Op deze wielerhoogdag organiseerden we onder andere een wielerdorp en een Kids dorp aan Sporthal De Vruen. De lokale ondernemers en Economie 2020 hielden een ondernemersmarkt.

Vlaanderen Zingt – 01/07


Op zaterdag 1 juli organiseerde de Cultuurdienst van de gemeente Kortenaken voor de eerste keer Vlaanderen Zingt op de parking van Bergendal in Waanrode. Tijdens deze meezingavond stond het publiek centraal. Samen zongen we populaire liedjes die tot het collectief geheugen behoren.

SympaFietste Gemeente – 23/06


Op vrijdag 23 juni behaalde Kortenaken de titel van SympaFietste Gemeente, een wedstrijd georganiseerd door de Provincie Vlaams-Brabant en Radio 2 Vlaams-Brabant.

Uitstap Ieper – 01/06 -02/06


Ieper heeft heel wat te bieden! De charme van het middeleeuwse verleden en de vele herinneringen aan het woelige oorlogsverleden maken een uitstap naar Ieper vandaag onvergetelijk.

Herdenking 8 mei – 08/05


Op 8 mei herdenken we de dag waarop de bevrijding van de kampen plaatsvond en het einde van de Tweede Wereldoorlog .Tevens  herdenken wij alle gesneuvelden uit de oorlog 1940-1945  en alle slachtoffers van zinloos geweld in de wereld, alsook alle afgestorven leden van onze vereniging. Naar jaarlijkse gewoonte worden er op die dag dan ook bloemen  neergelegd op het graf van Marcel NAGELS die op 11 mei 1940 in bevolen opdracht het leven liet.

Bloesemweekends – 23/04 & 30/04


Op 23 en 30 april konden de bloesemliefhebbers hun hart weer ophalen tijdens het eerste bloesemweekend. Ze konden genieten van prachtige landschappen en vergezichten tijdens de bloesemwandeling of de koetsentochten.

Foto’s: Johnny Fets & Roger Alles

Buitenspeeldag – 19/04


Op 19 april leefden een honderdtal kinderen zich uit tijdens de jaarlijkse Buitenspeeldag. Springen, klimmen, trekken, lopen, jongleren, er was voor elk wat wils.

Huldiging sportlaureaten 2016 – 31/03


Elk jaar huldigen we naar goede gewoonte onze sportlaureaten. De meest verdienstelijke sportman, -vrouw, -jongere, -club, enz. werden dan ook op gepaste wijze in de bloemetjes gezet. Proficiat aan al onze winnaars en genomineerden!

Startmoment Economie 2020 – 28/03


Op dinsdag 28 maart gaven we het officiële startschot van Economie 2020, het gloednieuwe gemeentelijke project met en voor lokale ondernemers.

Voorstelling ART – 27/01


Op vrijdag 27 januari gaven de leerlingen van de Academie Regio Tienen, afdeling Kortenaken, weer het beste van zichzelf tijdens de voorstelling IK KUNST.

Bestuur & Diensten Publicaties & infokanalen Fotogalerij Fotogalerij 2017