Bloesemweekend – 22/04


Genieten van de bloesempracht, dat kon tijdens het weekend van 22 april tijdens het eerste bloesemweekend, met een koetsentocht of de familiewandelzoektocht.

Uitstap Ieper – 20/04


De KNSB Kortenaken organiseerde op 20 april in samenwerking met het gemeentebestuur en basisschool Trip Trap Kortenaken een uitstap naar Ieper en omgeving. Een fotoverslag van het bezoek aan deze mooie stad met The Last Post aan de Menenpoort in Ieper als afsluiter, vind je hier.

Foto’s: Johnny Fets

Infoavond ‘Bermen voor wilde bijen’ – 18/04


Op woensdag 18 april organiseerden het gemeentebestuur, Regionaal Landschap Zuid-Hageland en Natuurpunt Studie een heuse ‘Bloemen & Bijen-Special’. De aanwezigen kwamen alles te weten over wilde bijen en de omgeving waar ze leven. Iedereen ontving ook een leuk bijenpakket om zelf mee aan de slag te gaan.

Foto’s: Johnny Fets

Huldiging sportlaureaten – 30/03


Op vrijdag 30 maart zetten we naar jaarlijkse traditie onze sportlaureaten van het voorgaande jaar in de bloemetjes. Proficiat aan al deze sportievelingen!

Foto’s: Johnny Fets

Huldiging beginnende zelfstandigen – 19/03


Kortenaken reikt een premie van € 500 uit aan beginnende zelfstandigen. Op 19 maart werd de symbolische cheque officieel aan hen overhandigd. Proficiat Katrien Peters, Glenn Minnaert, Jelle Kempeneers en Astrid Journée en veel succes met jullie nieuwe zaak.

Huldiging Prinsenpaar Carnaval Vlaams-Brabant – 05/03


Het Prinsenpaar Carnaval Vlaams-Brabant 2018 komt uit Kortenaken. Anja I en Kevin I werden op 5 maart 2018 op gepaste wijze gehuldigd in het gemeentehuis.

Kunst- & Hobbybeurs – 25/02


Op 25 februari verzamelden de Kortenaakse hobbyisten weer voor de tweejaarlijkse Kunst- & Hobbybeurs. Van schilderijen tot juwelen, er was voor elk wat wils.

Foto’s: Johnny Fets

Persmoment Brabants trekpaard – 23/02


Het Brabants trekpaard is officieel erkend als Vlaams immaterieel cultureel erfgoed. Op 23 februari organiseerde Toerisme Vlaams-Brabant i.s.m. de Cultuurdienst een persmoment om deze erkenning in de kijker te zetten.

Netwerkmoment lokale economie – 22/02


Op donderdag 22 februari brachten we de lokale ondernemers samen voor een boeiende en inspirerende avond rond lokale economie.

Opening GC Den Berg – 15/02


GC Den Berg kreeg een heuse facelift dankzij Europese LEADER-subsidies. Op 15 februari openden we officieel de vernieuwde zaal.

Receptie adviesraden – 12/01


Op vrijdag 12 januari nodigden we alle leden van de adviesraden uit voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. We klonken op een positief en productief werkjaar.

Nieuwjaarsreceptie inwoners – 07/01


Het glas heffen op het nieuwe jaar, dat doen we jaarlijks in stijl. En samen met onze inwoners.

Foto’s: Johnny Fets

Bestuur & Diensten Publicaties & infokanalen Fotogalerij Fotogalerij 2018