Huisdierstickers


De nieuwe huisdierstickers zijn er! Door deze sticker op een zichtbare plaats op te hangen, weet de brandweer meteen hoeveel dieren er aanwezig zijn. Zo kunnen alle inwoners, mens en dier, gered worden.

Wil je graag een huisdiersticker? Stuur dan een mailtje naar onthaal@kortenaken.be met je adres en de vermelding ‘huisdiersticker’. Wij sturen jou dan een sticker op.

Opvang van dieren tegen betaling


Vang je regelmatig huisdieren op tegen betaling? Dan heb je hiervoor een erkenningsnummer van Dierenwelzijn Vlaanderen nodig.
 
Wanneer moet je erkend zijn als pensionhouder door Dierenwelzijn Vlaanderen?
  • Als je regelmatig honden of katten van iemand anders opvangt.
  • Als je ze onderdak en de nodige zorg geeft.
  • Als je dit gedurende een beperkte tijd doet.
  • Als je een vergoeding ontvangt voor de opvang.

Opvang zonder overnachting is ook een pensionactiviteit en dus erkenningsplichtig.

Ongewenst bezoek van ratten of zwerfkatten? 


Zwerfkatten 

Veroorzaken zwerfkatten overlast in jouw buurt? Loopt een zwerfkat al enkele dagen in jouw tuin? Meld het dan aan de gemeentelijke Milieudienst. Wij geven dit door aan de Zorghoeve die binnen de twee weken opvangbakken plaatst. De katten worden gesteriliseerd en teruggeplaatst. Zo voorkomen we samen, op een diervriendelijke manier, dat de zwerfkattenpopulaties snel uitbreiden. 

Ratten

Er worden regelmatig ratten gesignaleerd door inwoners van onze gemeente. Naast de materiële schade die ratten kunnen toebrengen, kunnen ze ook drager zijn van ziektes die overgedragen kunnen worden naar vee, huisdieren en mensen. Iedereen is wettelijk verplicht om ratten te bestrijden op zijn eigendom. 

De gemeente houdt zich bezig met de bestrijding van ratten op openbaar domein en in grachten. Meldingen kunnen steeds doorgegeven worden aan de Milieudienst. De gemeentelijke rattenvanger gaat ter plaatse en zal afwisselend vergif en vallen plaatsen. Opgelet: er wordt enkel opgetreden op gemeentelijk, openbaar terrein, niet op privé-gebied. 

Dierenwelzijn