Trek je loopschoenen aan voor een uitzonderlijke looptocht doorheen onze gemeente. Op 21 maart loop je langs plaatsen en door gebouwen waar je nog nooit bent geweest. De Urban Run & Walk bezorgt je een unieke loopervaring en dompelt je onder in een feeërieke en gezellige sfeer.

Het startschot van deze recreatieve loopwedstrijd en wandeling wordt gegeven om 20 uur. Deelnemers kunnen kiezen uit een afstand van 4, 8 of 12 km die hen voert door verschillende gebouwen in onze gemeente: het gemeentehuis, Bovin Beton, de kleuter- en lagere school Trip Trap, de Carrefour, de Sint-Amorkerk, Café Oud Cortenaeken, het containerpark, de toonzaal van Pieraerts en door het kasteeldomein.

De Urban Run is hét sportevenement van Sportregio Getevallei, waar Kortenaken deel van uitmaakt. Naast de gebouwen die worden verlicht, werken ook verschillende verenigingen mee aan de inkleding van het parcours. Op die manier wordt het centrum omgetoverd tot een feeëriek geheel. De omwonenden van het parcours worden nog uitgenodigd voor een infovergadering begin maart.

Inschrijven kan via www.sportregiogetevallei.be en kost € 7. Indien je voor 13 maart inschrijft, ontvang je bovendien een gepersonaliseerde borstnummer. Ter plaatse inschrijven is ook nog mogelijk (GC Den Hoek, Kortenaken) en kost € 10.

OPROEP MEDEWERKERS

De organisatie van de Urban Run is in handen van de Sportraad van Kortenaken en de Sportregio Getevallei. Om zo’n evenement in goede banen te leiden, zijn we nog op zoek naar verschillende medewerkers. Kandidaten kunnen zich melden via sportdienst@kortenaken.be.

Meer info: Sportdienst – 011 58 62 78 – sportdienst@kortenaken.be – www.sportregiogetevallei.be

Laatste nieuws 21/03 – Urban Run & Walk