De werken op de Tiensesteenweg/Provinciebaan zijn op 10 augustus 2020 gestart. Hierdoor zal er een aangepaste dienstregeling zijn van De Lijn.

Tussen 10 augustus en 31 augustus zal er in Waanrode geen bediening zijn. Vanaf 1 september zal één van de twee ochtend- en avondritten van lijn 375 vertrekken/toekomen in Waanrode (Halte Halenseweg) zodat Waanrode, Rijnrode en Struik alsnog worden bediend.

Voor de sneldienst 420 vervalt de halte Waanrode Grote Weg en moeten reizigers uitwijken naar halte Kapellen Diestsesteenweg of Bekkevoort Kerk.

Voor lijn 373 (Leuven – Lubbeek – Meensel – Waanrode – Assent) wordt Rijnrode, Struik en Waanrode niet meer bediend. Tot slot vervallen ook de haltes Kiezegemstraat, Klein Kempen en Provinciebaan in Molenbeek-Wersbeek (lijnen 373, 375 en 391). Hiervoor moeten reizigers uitwijken naar de Halte Tiensebaan in Molenbeek-Wersbeek. Lijn 391 (Tienen – Hoeleden – Waanrode – Tielt) behoudt quasi haar normale reisweg.

Reizigers worden aangeraden om de routeplanner van De Lijn of de infoborden op de bushaltes te raadplegen en om in te schrijven op de nieuwsbrief van De Lijn want de vertrek- en aankomsttijden kunnen gewijzigd zijn.

Laatste nieuws Aangepaste dienstregeling De Lijn door werken Tiensesteenweg/Provinciebaan