De Mammobiel komt dit jaar opnieuw naar Waanrode (zaal Bergendal) van 2 tot en met 14 juni. Ben je tussen de 50 en 69 jaar en liet je de afgelopen 2 jaar geen mammografie nemen? Dan word je uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek.

Een screeningsmammografie kan afwijkingen in je borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt. Als borstkanker tijdig ontdekt wordt, is de kans op een succesvolle behandeling en genezing groter. Daarom startte de Vlaamse overheid in 2001 met een Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Het onderzoek spoort alle vrouwen van 50 tot en met 69 jaar ertoe aan om elke twee jaar een screeningsmammografie te laten nemen.

Je ontvangt een uitnodigingsbrief van het Centrum voor Kankeropsporing (CvKO) als je de voorbije 2 jaar geen screeningsmammografie liet nemen. Je kan ook deelnemen met een voorschrift van je (huis)arts. Het onderzoek is volledig gratis als je bij een Belgisch ziekenfonds bent aangesloten.

Heb je vragen?

Surf naar www.bevolkingsonderzoek.be of bel het Centrum voor Kankeropsporing op het gratis nummer 0800 60 160 (elke werkdag van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur).

 

Laatste nieuws De Mammobiel komt naar Kortenaken