De eigenaar van het woonuitbreidingsgebied in het centrum van Kortenaken heeft een omgevingsvergunning ingediend voor de ontwikkeling van een deel hiervan. In overleg met de gemeente Kortenaken is een voorstel ingediend dat bestaat uit een mix van sociale huurwoningen met appartementen en woningen die bedoeld zijn voor jonge starters of oudere inwoners die kleiner willen wonen. Het project draagt de naam Comperenberg.

Slechts een klein deel, namelijk 1,75 van de 7 hectare, van het volledige woonuitbreidingsgebied zal ontwikkeld worden. Meer specifiek gaat het over het deel gelegen tegen de dorpskern van Kortenaken. Het hoger gelegen deel tussen het kerkhof en de Mounstraat en het woonuitbreidingsgebied achter het kerkhof worden niet ontwikkeld. De woonuitbreiding zal bestaan uit 38 sociale wooneenheden, 25 eenheden bescheiden wonen en 25 eenheden betaalbaar wonen.

De gemeente heeft voor de omwonenden een infodag georganiseerd. Bemerkingen kunnen nog tot 15 november ingediend worden bij de dienst Omgeving. Als de vergunning verleend wordt zullen de werken vermoedelijk starten eind 2021. De werken zullen meerdere jaren duren.

Download hier het groenplan: Groenplan_Comperenberg

Laatste nieuws Openbaar onderzoek gestart naar woonuitbreiding in Kortenaken