Vanaf februari 2021 haalt EcoWerf  papier en karton aan huis op in gele containers van 240 liter. Dit systeem is handig en proper want het voorkomt rondwaaiend papier op straat.

Wat moet je daarvoor doen?
Je krijgt een container van 240 liter met chip en barcode thuis geleverd. Daar moet je helemaal niets voor doen. Vanaf dan betaal je via de DifTar-rekening een maandelijks gebruiksrecht van 0,84 euro. Met dit bedrag heb je recht op het gebruik van de container en wordt jouw container onderhouden en vervangen aan huis indien nodig. Het aanbieden van de gele container is kosteloos. Je betaalt ook niet voor het gewicht van het papier en karton dat je maandelijks aanbiedt.

Waarom een container van 240 liter?
Papier en karton wordt vanaf 1 januari 2021 vierwekelijks opgehaald door EcoWerf. Een container van 240 liter is het ideale formaat om het papier en karton van één maand in te verzamelen.

Indien je aan bepaalde voorwaarden voldoet, dan kan je een ander formaat container (40 liter of 1.100 liter) kiezen binnen de twee weken na ontvangst van deze brief via www.mijnecowerf.be of via 0800/97 0 97 (optie 1). Je kan de verschillende type containers op het gemeentehuis bekijken.

Vanaf de start van de ophaling van papier en karton in de gele container, neemt EcoWerf papier en karton dat los aan de straatkant staat niet meer mee. Je kan nog wel met los papier en karton terecht op het recyclagepark.

Je ontvangt een brief met de datum waarop de container wordt geleverd.

Heb je vragen? Neem dan rechtstreeks contact op met EcoWerf via www.mijnecowerf.be of via 0800/97 0 97 (optie 1)

Brief EcoWerf – inwoners Kortenaken
Brief EcoWerf tweede verblijvers Kortenaken

Laatste nieuws Ophaling papier en karton in gele containers