Guido Kimps, afkomstig uit Kortenaken heeft samen met zijn vrouw Svitlana en de kinderen tot in 2014 in Donetsk, Oekraïne gewoond. Nu wonen ze in Waanrode.

Ze horen momenteel zeer weinig van de familie ginds alsook van de vrienden.

Wel hebben zij een goede Belgische vriend die nog steeds in Oekraïne woont, op ongeveer 30 km van de Poolse grens. Met hem hebben ze nog dagelijks contact. Deze vriend heeft zijn boerderij omgevormd als hulpcenter en al zijn reserves aangesproken om de vele vluchtelingen te helpen. Zo worden er dagelijks honderden maaltijden klaargemaakt, maar zijn reserves zijn ook niet oneindig. Daarom werd besloten om een inzamelactie te doen, eerst en vooral willen ze geld inzamelen om spullen aan te kopen maar vooral om het transport te betalen. Verder willen ze de kinderen nog iets kunnen geven voor hun Orthodox Pasen op 24 april. Zo kwamen zij op het idee om een vrachtwagen vol met appelen en peren te sturen, waaraan plaatselijke fruitkwekers meewerken. Verder willen ze nog een vrachtwagen sturen met eten in blik, deegwaren, droge voeding maar ook met medisch materieel zoals verbanden, ontsmettingsmiddelen en pijnstillers.

Onze Kana-parochies willen hierbij hun medewerking verlenen. Zo kan iedereen, die wenst solidair te zijn, met dergelijke goederen volgend weekend terecht in de kerken (portaal) van Kortenaken en Waanrode op zaterdag 9 april van 10u tot 18u alsook van Ransberg van 13u30 tot 19u en op Palmzondag, 10 april, van 9u tot 11u in de kerken van Hoeleden, Stok en Kortenaken.

Giften kunnen gestort worden op het bankrekeningnummer BE63 7390 1633 5508 van Stichting VLBM afd. 342 Kana-Kortenaken met vermelding ‘Oekraïne’.

Alvast veel dank aan allen, die solidair willen zijn met het Oekraïense volk.

Heb jij ook een actie om Oekraïne te steunen? Laat het ons zeker weten!

Ukraïne

Laatste nieuws Solidair met Oekraïne – Inzameling goederen