Sinds de zomer van 2020 vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer de Provinciebaan in Bekkevoort en een deel van de Tiensesteenweg in Kortenaken. De Provinciebaan kreeg onder andere vrijliggende fietspaden en nieuwe grachten. Het kruispunt met de Klipgaardestraat en Halensebaan werd veiliger ingericht met extra aandacht voor overstekende fietsers en voetgangers. Vanaf dit kruispunt tot iets voorbij de Eindestraat werd de Tiensesteenweg uitgerust met een gescheiden rioleringsstelsel en volledig heraangelegd. Na een jaar gaan de werken nu de laatste fase in.

Nieuw wegdek in asfalt over 6 kilometer

Van maandag 30/8 tot vrijdag 10/9 wordt er tussen de op- en afrit in Bekkevoort tot aan de gemeentegrens van Glabbeek over een afstand van 6 km een nieuwe asfaltlaag gelegd. Met deze toplaag in asfalt verbetert het rijcomfort en vermindert de geluidshinder, met name het rolgeluid, op de N29. Concreet gaat het over de volledige Provinciebaan en de Tiensesteenweg tussen de Eindestraat en de Langstreepstraat/Herenbosstraat. Tussen de Klipgaardestraat en de Eindestraat is de Tiensesteenweg namelijk al helemaal afgewerkt met een nieuw wegdek in asfalt.

De werfzone wordt gedurende deze 2 weken volledig afgesloten. Dit heeft volgende impact:
  • De verbinding van/naar Tienen is niet mogelijk via de Tiensesteenweg in Waanrode. Er is een extra omleiding via Kersbeek-Miskom of via Hoeleden.
  • De verbinding van/naar Diest is niet mogelijk via de Tiensesteenweg in Waanrode. De huidige omleiding via Assent blijft in voege.
  • Het reeds afgewerkte kruispunt in Waanrode blijft deels open en men kan er oversteken in de richting van Molenbeek-Wersbeek.
  • Buslijn 420 bedient de halte “Grote Weg” niet.
  • Voor het doorgaande verkeer is er een bovenlokale omleiding.
Kan een afbeelding zijn van ‎kaart en ‎, met de tekst ‎Omleiding voor bovenlokaal verkeer tussen Tienen en Diest van 30/8 tot 10/9 AARSCHOT N10 DIEST Leuven E314 Sorschet Bukkoveer Rijksweg 6 Lummen E314 BEKKEVOORT Diestsesteenweg Gouden Kruispunt GEMEENTEGRENS N2 KORTENAKEN N223 Aarschotsesteenweg مه GLABBEEK N3 N29 Leuven Leuven E40 TIENEN Legende Werfzone asfalteringswerken Omleiding voor verkeer Agentschap Wegen Verkeer‎‎‎
Planning is sterk afhankelijk van weersomstandigheden

Asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Is het te nat of te koud dan schuift de planning op. Houd daarom zeker de website in de gaten. Via deze weg, de projectnieuwsbrief en de pers communiceert het agentschap dan over de nieuwe timing. Alle inwoners van Bekkevoort, Kortenaken en Glabbeek ontvangen een bewonersbrief met info over de asfalteringswerken en de bijhorende verkeersmaatregelen.

Werken N29 normaal afgerond tegen eind oktober

De asfalteringswerken luiden het einde van de werken in op deze drukke gewestweg tussen Tienen en Diest. Na het trekken van het asfalt wordt de Provinciebaan verder afgewerkt. Het gaat o.a. om de aanleg van middeneilandjes, plaatsing van verkeersborden en de aansluiting van bermen en inritten. Tegen eind oktober wil het agentschap de werken klaar hebben en kan de gewestweg weer open voor het verkeer.

> Meer info: www.wegenenverkeer.be/kortenaken

Laatste nieuws UPDATE – Werken Provinciebaan-Tiensesteenweg (N29)