zoeken

Afvalkalender 2018 

De afvalkalender 2018 wordt in de loop van de maand december huis-aan-huis bedeeld in Kortenaken. Je kan hem hier alvast digitaal raadplegen. 

Wil je de kalender ook raadplegen op je smartphone? Download dan de app Recylce! Gratis beschikbaar voor IOS en Android. 

Rioleringswerken Waanrode 

Op 20/11/2017 start Aquafin met verbindingsriolering De Hoek te Waanrode. De werken vinden plaats in de Oude Tiensestraat, Klipgaardenstraat en Boterbergstraat.

Tot januari 2018 verloopt de wegomlegging via de Klipgaardenstraat – Halensebaan – Rijnrode (Bekkevoort) – Hagelandstraat (Halen) – Lindestraat (Halen) – Heidestraat - Schansstraat
Vanaf 1/2/2018 tot september 2018 is de wegomlegging via de Klipgaardenstraat – Halensebaan – Rijnrode (Bekkevoort) – Hagelandstraat (Halen) – Lindestraat (Halen) – Diestsestraat – Dorpsplein 

Ter info en voor verdere verspreiding vinden jullie in bijlage het signalisatieplan.

Thermografische luchtfoto  

Wanneer het weer het toelaat zal er deze winter een thermografische luchtfoto van de gemeente gemaakt worden. Hiervoor zal er een klein vliegtuigje relatief laag over onze gemeente heen en weer vliegen. Dit is een belangrijke stap om de doelstellingen van het Burgemeestersconvenant waar te maken. Voor dit project werkt de gemeente samen met Interleuven.

Met de ondertekening van het Burgemeestersconvenant in 2014 engageert onze gemeente zich om onder meer de CO2-uitstoot met 20% te verminderen tegen 2020.
Uit een nulmeting gebaseerd op cijfers van 2011 blijkt dat de huishoudens verantwoordelijk zijn voor bijna 56% van de totale CO2-uitstoot. Een betere isolatie van onze huizen kan de uitstoot dus aanzienlijk doen dalen.

De gemeente maakte eveneens een klimaatactieplan op. Een belangrijke actie uit dit plan, het laten maken van een thermografische luchtfoto, maakt het mogelijk om te zien welke gebouwen veel warmte verliezen. Zo krijgen we een goed beeld van hoe goed onze huizen geïsoleerd zijn. Deze kennis is niet alleen handig om de CO2-uitstoot te beperken, maar ook om te besparen op de energiefactuur. De foto wordt deze winter genomen, op een klare nacht met temperaturen onder nul. Nadien voorziet de gemeente individuele ondersteuning voor inwoners die beslissen om hun woning verder te isoleren. Zo kunnen we samen werken aan een duurzame gemeente en een betere toekomst!

De nieuwe logiesboeken zijn er!  

Logeren in Vlaanderen vakantieland: de perfecte manier om er even tussenuit te gaan of om je eigen streek te herontdekken. Het nieuwe logiesboek voor 2018 bundelt meer dan 700 leuke logeeradresjes in één boek. Kom het gratis afhalen in het gemeentehuis of bestel het online. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden voor het volgende weekendje weg. 

Misschien wil je iemand anders ook laten kennismaken de prachtige streek waarin je woont? De vakantiecheque is dan het ideale cadeau voor de feestdagen. Bestellen en genieten maar!

 

Reserveer online je zaal 

Het Gemeenschapscentrum van Kortenaken telt 7 gemeentelijke zalen. Deze zalen en lokalen worden verhuurd voor privéfeesten, openbare evenementen, lessenreeksen, vergaderingen, enz. Zowel particulieren als verenigingen van binnen en buiten de gemeente kunnen hier gebruik van maken. Vanaf nu kan je ook online deze infrastructuur reserveren via de gemeentelijke website. Vraag eenvoudig je reservatie aan en volg je facturen en betalingen op. Hulp nodig? Contacteer dan de dienst Zalenverhuur op het nummer 011 58 62 62 of mail naar gemeenschapscentrum@kortenaken.be. Reserveren kan uiteraard ook nog steeds via deze weg of persoonlijk aan het onthaal van het gemeentehuis tijdens de openingsuren.

Verkoop kasseien 

De Gemeente Kortenaken verkoopt de kasseien afkomstig van de Groenstraat. Het gaat in totaal om +/-1700 m².

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de Technische Dienst: dirk.appeltants@kortenaken.be of 011 58 62 77 (tot en met vrijdag 23/02)