Lampionnentocht


Vanaf 30 januari t.e.m. 28 februari organiseren we een Lampionnentocht! Er worden 5 wandelingen in heel Kortenaken afgepijld. De wandelingen gaan grotendeels over onverharde en onverlichte wegen. Alle wandelingen zijn tussen 3 km en 6 km lang.

Wil je deelnemen? Kom dan naar het gemeentehuis of de bibliotheek. Voor 5 euro krijg je een boekje met de routes en gedichtjes, een lampion inclusief batterijen en een fluorescerende armband met lichtjes.

Veel wandelplezier!

Meer informatie: Dienst Vrije Tijd, vrijetijd@kortenaken.be, 011 58 62 62

De kindergemeenteraad daagt jou uit!

Ook voor kinderen vallen er veel ontspanningsmogelijkheden weg. Daarom komt de kindergemeenteraad met een uitdaging. Deze uitdaging is een fotozoektocht geworden. Op elke route van de lampionnentocht hebben ze een foto genomen. Wie de vijf de plaatsen vindt, moet een foto van zichzelf nemen met de juiste locatie. Deze foto’s moeten daarna bezorgd worden aan dienst Vrije Tijd van de gemeente Kortenaken. Wie alles gevonden heeft, krijgt een leuke prijs.

Stuur jouw foto’s naar vrijetijd@kortenaken.be. Vergeet zeker je naam en adres niet te vermelden!

Kapitein Winokio


In het infoblad #KortenakeNU werd de komst van kapitein Winokio aangekondigd. Normaal gezien zou hij op 15 februari sprookjes en verhaaltjes komen vertellen. Door de geldende coronamaatregelen zijn de voorstellingen geannuleerd. 

Kortenaken Verwarmt


De gemeente Kortenaken en de dienst Vrije Tijd wilden graag een lichtpuntje brengen in deze toch donkere tijden. Daarom lanceerden zij in november een oproep naar de inwoners van Kortenaken. Iedereen kon zich inschrijven om deel te nemen.

Bekijk hieronder het filmpje!

Licht in het donker

Kermissen en feesten


Kortenaken kermis
voorlaatste zondag van april
zondag vóór 15 augustus

Waanrode kermis 
zondag van of volgend op 24 augustus

Hoeleden kermis
Gelbergenstraat: zondag vóór en na O.- H.- Hemelvaart

Dries kermis: zondag vóór 15 augustus

kermis
Vrije tijd Activiteiten 2020-2021