Openluchtfilm


Nestel je voor het grote scherm en onder de sterrenhemel en geniet van verschillende zomerse films on onze openluchtcinema.

Op het programma:

  • 14.30 uur: Shaun het Ruimteschaap
  • 17 uur: The Lion King
  • 20 uur: FC De Kampioenen 4
Waar?
Terreinen VS Kortenaken
Nieuwstraat 31
3471 Hoeleden (Kortenaken)
Wanneer?
 tot 
Prijs?
gratis!
Contact: vrijetijd@kortenaken.be

Inschrijven via deze link

Bakken en Brouwen


Fiets mee op 11 juli en kom alles te weten over de geschiedenis van het bak- en brouwproces in Kortenaken tijdens ‘Bakken en Brouwen’

De fietstocht van 29 km brengt je via onze mooie wegen bij de bakkers en brouwers van vroeger en nu. Onderweg zijn er enkele tussenstops gepland waar je naar hartenlust kan ontdekken en proeven. Voor de kinderen is er een interactief erfgoedspel voorzien. Samen met personage ‘Kobe’ gaan ze op zoek naar een leuke verrassing! Langs de route zijn er QR-codes die hierbij zullen helpen. Breng dus zeker je smartphone mee voor de volledige beleving. Deze nieuwe fietsroute en het erfgoedspel blijven ook nadien bestaan en worden op 11 juli officieel ingehuldigd. Om alles veilig te kunnen organiseren, vragen we om vooraf in te schrijven.

Praktische info
Wanneer: Zondag 11 juli vanaf 13 uur
Vertrek: in verschillende tijdsloten aan zaal Bergendal in Waanrode

Kostprijs: € 5 (+ 12 jaar) – € 3 (3 – 12 jaar) – gratis voor kinderen – 3 jaar
Meer info en inschrijving: Dienst vrije tijd – vrijetijd@kortenaken.be – 011 58 62 62 of online via deze link.

Kofferbakconcerten


Op zondagnamiddag 28 maart maken we van Kortenaken één grote concertzaal. Volledig binnen de marges van de geldende coronamaatregelen gaan we een klein feestje bouwen. Het concept is simpel: jullie schrijven je in en krijgen zondagnamiddag 28 maart een artiest aan hun voordeur.

De artiesten zullen 2 nummers brengen. Als eerste liedje wordt er ‘daar is de lente, daar is de zon’ van Jan De Wilde gezongen. Zo brengen de artiesten letterlijk de ‘zon’ tot aan de voordeur bij onze inwoners. Het tweede nummer zal een eigen liedje van de artiest zijn.

We zijn blij en vereerd dat een heleboel topmuzikanten dit een leuk concept vinden en willen meewerken aan dit initiatief. De artiesten die we voor jullie in petto hebben, zijn: Axl Peleman, Guy Swinnen, The Starlings (Kato en Tom Dice), Mama’s Jasje, Koen en Jo (van The Voice), Kate Ryan en Wim Soutaer.

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 10. Je kan niet kiezen welke artiest er aan jouw voordeur komt. Het enige wat jullie moeten doen is zorgen voor een verlengdraad met elektriciteit aan hun voordeur. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de geldende coronamaatregelen en het samenscholingsverbod.

Update 9/03: alle beschikbare plaatsen zijn uitverkocht! Wil je graag op de reservelijst komen? Stuur dan een mailtje naar vrijetijd@kortenaken.be.

Lampionnentocht


Vanaf 30 januari t.e.m. 28 februari organiseren we een Lampionnentocht! Er worden 5 wandelingen in heel Kortenaken afgepijld. De wandelingen gaan grotendeels over onverharde en onverlichte wegen. Alle wandelingen zijn tussen 3 km en 6 km lang.

Wil je deelnemen? Kom dan naar het gemeentehuis of de bibliotheek. Voor 5 euro krijg je een boekje met de routes en gedichtjes, een lampion inclusief batterijen en een fluorescerende armband met lichtjes.

Veel wandelplezier!

Meer informatie: Dienst Vrije Tijd, vrijetijd@kortenaken.be, 011 58 62 62

De kindergemeenteraad daagt jou uit!

Ook voor kinderen vallen er veel ontspanningsmogelijkheden weg. Daarom komt de kindergemeenteraad met een uitdaging. Deze uitdaging is een fotozoektocht geworden. Op elke route van de lampionnentocht hebben ze een foto genomen. Wie de vijf de plaatsen vindt, moet een foto van zichzelf nemen met de juiste locatie. Deze foto’s moeten daarna bezorgd worden aan dienst Vrije Tijd van de gemeente Kortenaken. Wie alles gevonden heeft, krijgt een leuke prijs.

Stuur jouw foto’s naar vrijetijd@kortenaken.be. Vergeet zeker je naam en adres niet te vermelden!

Kapitein Winokio


In het infoblad #KortenakeNU werd de komst van kapitein Winokio aangekondigd. Normaal gezien zou hij op 15 februari sprookjes en verhaaltjes komen vertellen. Door de geldende coronamaatregelen zijn de voorstellingen geannuleerd. 

Kortenaken Verwarmt


De gemeente Kortenaken en de dienst Vrije Tijd wilden graag een lichtpuntje brengen in deze toch donkere tijden. Daarom lanceerden zij in november een oproep naar de inwoners van Kortenaken. Iedereen kon zich inschrijven om deel te nemen.

Bekijk hieronder het filmpje!

Kermissen en feesten


Kortenaken kermis
voorlaatste zondag van april (deze kermis zal niet doorgaan in april 2021)
zondag vóór 15 augustus

Waanrode kermis 
zondag van of volgend op 24 augustus

Hoeleden kermis
Gelbergenstraat: zondag vóór en na O.- H.- Hemelvaart

Dries kermis: zondag vóór 15 augustus

kermis
Vrije tijd Activiteiten 2020-2021