Kortenaken Verwarmt

De dienst Vrije Tijd wil een lichtpuntje brengen in deze toch donkere tijden. Daarom lanceren zij een warme oproep naar ALLE inwoners van Kortenaken, groot of klein, jong of geleerd. Om 2020 niet onopgemerkt af te sluiten hebben wij jullie hulp nodig!

Heb jij een warme boodschap, is jouw oprit/deur prachtig verlicht, ken je een leuk dansje met de kinderen bvb #jerusalema, kan je een mooi lied spelen op een instrument, een lied zingen of wil je gewoon iedereen verwarmen met een mooi (hartjes)teken? 

Schrijf je dan in voor vrijdag 4 december via vrijetijd@kortenaken.be, vermeldt jouw adres en wat je precies wil brengen. Wij komen op zaterdag 12 december tussen 17u en 20u alle initiatieven vastleggen! Wanneer precies wij bij jou langskomen zullen we later bevestigen. Let wel, we gaan maximum 30 seconden filmen maar laat dit je niet weerhouden langer je kunsten te laten zien! Uiteraard gaan we ervan uit dat iedereen op zijn domein blijft en niet gaat gluren bij de buren zodat alles corona-proof  blijft  ;-).

Het resultaat van jullie creatieve ideeën zullen we op 24 december op al onze sociale media kanalen posten om groot Kortenaken te verwarmen.

Licht in het donker

Zoekje, Stapje!

Vanaf 6 november kan je gedurende een maand lang een wandel(zoek)tocht doen met je eigen bubbel. Aan een kapelletje onderweg is er een leuke opdracht verstopt. De oplossing hiervan mag je mailen naar vrijetijd@kortenaken.be en dan zal je van ons een leuke verrassing krijgen.

Graag geven we jullie nog wat praktische informatie mee:
Er zijn 2 wandelingen, een van 7 km en een van 12 km. De 2 wandelingen vertrekken aan de sporthal in Waanrode – of kan je kan op elk punt van de route inpikken. De wedstijd blijft een maand geldig. Zo geven we jullie de kans om de wandeling te doen wanneer het jullie uitkomt en vermijden we een grote drukte. Inschrijven voor de wandeling is niet nodig. De wandelingen zijn niet toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen.

De route is niet afgepijld, maar is te vinden op de kaartjes hieronder.
Inwoners die niet beschikken over printmogelijkheden, mogen een mailtje sturen naar vrijetijd@kortenaken.be en kunnen erna een plannetje op het gemeentehuis afhalen.

Download hier de wandelkaarten of stuur een mailtje naar vrijetijd@kortenaken.be en ontvang het gpx bestand: 7km wandelkaart – 12km wandelkaart

Veel zoek- en wandelplezier!

logo oost brabant

 


Kastelenfietsspeurtocht

De gemeente Kortenaken heeft in samenwerking met Funkoffers en met de ondersteuning van Provincie Vlaams Brabant een kastelenfietsspeurtocht op poten gezet! Deze 28km lange, blijvende speurtocht langsheen 6 prachtige kastelen brengt je langs weeldige wegjes en vergezichten in en rond Kortenaken.
Maak er een leuke familiedag van, zoek mee naar verborgen schatten en ontdek zo het codewoord!

Wil je graag een mooie tekening van één van de kastelen inkleuren? Dat kan! Download hier een prachtige tekening van Kasteel Hogemeyer en kleuren maar!

Download hier het boekje met de route, de vragen en leuke weetjes over de kastelen! Wil je de route liever op je fietsgps? Contacteer ons via  vrijetijd@kortenaken.be of bel naar 011 58 62 62 en wij sturen jou het gpx bestand door.

Kastelenfietsspeurtocht

Kermissen en Feesten

Kortenaken kermis (geannuleerd in 2020)
voorlaatste zondag van april
zondag vóór 15 augustus

Waanrode kermis (geannuleerd in 2020)
zondag van of volgend op 24 augustus

Hoeleden kermis (geannuleerd in 2020)
Gelbergenstraat: zondag vóór en na O.- H.- Hemelvaart

Dries kermis: zondag vóór 15 augustus

kermis
Vrije tijd Activiteiten 2020-2021