Regio-Oo(g)st presenteert: Boeren!


10/11/12 – 06 2022 – Melkerhei Linter

Lokaal bestuur Kortenaken bundelt samen met 18 andere gemeenten, cultuur- en gemeenschapscentra uit het oostelijke deel van de provincie de krachten in het project REGIO OO(g)ST ‘boeren’. In juni starten we met twee theaterstukken op de boerderij en een familiezondag in het kader van dit project.

Met dit initiatief vestigen we drie jaar lang de aandacht op het belang van de boerenstiel en de agrosector. Op het programma staan onder meer theater, film, lezingen en een fotowedstrijd. Via cultuur brengen we een ode aan de landbouwer. Boeren en boerinnen hebben het de voorbije jaren immers niet makkelijk. Vandaar de oproep voor meer respect voor de mens achter ieders voedsel. Onze boeren verdienen dat, voor alles wat ze doen, dag in dag uit.

Tickets: https://www.regio-oost.be/

In juni starten we met twee theaterstukken op de boerderij en een familiezondag:

Romeo's

Plankenkoorts: Piv Verenigt!


10/06/2022 – GC Den Hoek Kortenaken

Verenigingen, je vindt ze in elke gemeente of stad, in alle kleuren en maten, voor alle leeftijden en doelgroepen. Het zijn stuk voor stuk plekken waar mensen elkaar ontmoeten, samen aan de slag gaan en hierbij heel wat meemaken. Kortom een wereld met een eigen kracht en levendigheid.
Het ideale thema voor een voorstelling, zo dachten we bij Cultuursmakers. Ter gelegenheid van onze honderdste verjaardag klopten we aan bij Piv Huvluv – bekend van Eigen Kweek en Comedy Casino – met de vraag of hij geen voorstelling wou schrijven over het verenigingsleven in Vlaanderen? En jawel hoor: hij was meteen enthousiast.

In deze voorstelling neemt Piv je mee doorheen het wel en wee van zijn eigen verenigingsleven. Welke vereniging kent geen perikelen bij het organiseren van evenementen, voorstellingen of benefieten?

Iedereen die ook maar één keer lid is geweest van een vereniging – wie in Vlaanderen eigenlijk niet? – zal hier duimen en vingers aflikken van zoveel hilarische herkenbaarheid. Kom kijken en raak samen met Piv in de ban van het verenigingsleven!

Tickets kosten 16 euro voor leden van Cultuursmakers en 20 euro voor niet-leden.

Korting voor verenigingen
De voorstelling gaat niet specifiek over Cultuursmakers, maar over het verenigingsleven algemeen. Daarom biedt Cultuursmakers aan collega-verenigingen een mooie groepskorting. Vanaf een bestelling van 10 kaarten kunnen lokale groepen of afdelingen deelnemen aan 16 i.p.v. 20 euro per ticket.

Tickets: reservaties.kortenaken.be 

Romeo's

Lentefeest senioren


12/06/2022 – GC Den Hoek Kortenaken

Eindelijk is het weer zover! Na twee jaar en enkele maanden uitstel nodigt de Seniorenraad van Kortenaken alle 55-plussers uit op het jaarlijkse Lentefeest.
Op 12 juni vieren we de lente tijdens een gezellig samenzijn met lekker eten en goede muziek. Voor deze muziek zorgt Frank Valentino, een rasartiest die jullie allemaal kennen van Tien Om Te Zien en Ment TV.

Op het menu

  • Aperitief met hapjes
  • Scampi in kreeftensaus
  • Heldere kippensoep met groentjes
  • Varkenshaasje met champignonsaus, verse kroketten en groenten
  • Luxe dessertenbuffet met koffie

 

Datum: Zondag 12 juni 2022 om 11.30 tot 17 uur
Locatie: GC Den Hoek, Hoekstraat in Kortenaken
Kostprijs: € 28 per persoon (dranken niet inbegrepen)
Inlichtingen: vrijetijd@kortenaken.be 011 58 62 78

Wil je graag met bepaalde mensen aan tafel zitten? Geef het ons door en we proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Reserveer via onderstaande link of aan het onthaal van het gemeentehuis.

 

Reserveer hier

 

 

Boekentassenrock


20/06/2022 – Speelgroen Velpezicht Hoeleden

Op maandag 20 juni wordt Speelgroen Velpezicht in Hoeleden omgetoverd tot een heuse festivalweide. De gemeente Kortenaken organiseert voor het eerst Boekentassenrock voor alle kinderen van de lagere scholen in de gemeente. Zij kunnen zich op dit muziekfestival helemaal uitleven tijdens een dj–set van BoemBox en een optreden van de Ketnetband. Het evenement wordt georganiseerd door de dienst Vrije Tijd en gratis aangeboden door het gemeentebestuur.

Alle praktische info wordt via de Kortenaakse lagere scholen verspreid.

 

Vrije Tijd

Tina Luyckx
Andy Braem
Liesbeth Andries
Vicky Benats

Lutgarde Serré

Dorpsplein 35
3470 Kortenaken

Tel 011 58 62 78
Fax 011 58 20 93
vrijetijd@kortenaken.be

Kermissen en feesten


Kortenaken kermis
voorlaatste zondag van april
zondag vóór 15 augustus

Waanrode kermis 
zondag van of volgend op 24 augustus

Hoeleden kermis
Gelbergenstraat: zondag vóór en na O.- H.- Hemelvaart

Dries kermis: zondag vóór 15 augustus

Vrije tijd Activiteiten Activiteiten 2022