GEANNULEERD Sint-goochelshow


Op woensdag 1 december houdt de gemeente Kortenaken een heus Sinterklaasfeest! Kom om 15u naar zaal Bergendal in Waanrode en geniet van de grappen en trucjes van Clown Arthuro Cardini. Samen met hem tellen jullie af naar de komst van de Sint en zijn helpers! Komen jullie ook?

Inschrijven via deze link: https://forms.gle/cLWahyJDYctQd1ey6

Opgelet: om toegang te krijgen tot dit evenement, heb je een Covid Safe Ticket nodig. Meer info op https://covidsafe.be

Deuren: 14u30
Start: 15u00
Einde: 16u00

Prijs: €4/kind – €2/volwassene

Kortenaken Zomert Na

GEANNULEERD Filmavond in samenwerking met de Jeugdraad


Op vrijdag 19 november om 18u organiseert de gemeente Kortenaken in samenwerking met de Jeugdraad een heuse filmavond, en dit gratis! We starten met afleveringen van Tom & Jerry om 18u, om 19u de live action film Dumbo en eindigen om 21u met Bad Boys For Life. Je kan kiezen voor bijvoorbeeld enkel Dumbo of allemaal!

Dranken en popcorn kunnen ter plaatste worden aangekocht. Inschrijven via deze link: https://forms.gle/cLWahyJDYctQd1ey6

Opgelet: om toegang te krijgen tot dit evenement, heb je een Covid Safe Ticket nodig. Meer info op https://covidsafe.be

Deuren: 17u30
Tom & Jerry afleveringen: 18u00
Dumbo live action film: 19u00
Bad Boys For Life: 21u00

Seniorenweek 15 – 21 november 2021


Eindelijk is het zover! We mogen onze senioren opnieuw hartelijk verwelkomen tijdens de Seniorenweek 2021. Van 15 t/m 21 november voorzien we tal van leuke, muzikale, sportieve en ontspannende activiteiten:

Ma 15/11: Kortenaken zingt
Di 16/11: Bingonamiddag
Wo 17/11: Babbelwandeling
Do 18/11: Sporteldag met als afsluiter Yves Segers
GEANNULEERD Vr 19/11: PlussersRock, met Disco bar N&A en speciale acts
GEANNULEERD Zo 21/11: Groot Seniorenfeest met Luc Van Meeuwen

 
Meer info vind je in de brochure van de Seniorenweek.
 
Vragen? Contacteer gerust vrijetijd@kortenaken.be of bel 011 58 62 62.
Kortenaken Zomert Na

Mentale Veerkracht tijdens de 10-daagse van Geestelijk Gezondheid


Elk jaar vindt van 1 tot 10 oktober de 10-daagse van Geestelijke Gezondheid plaats. Nu meer dan ooit, is het belangrijk om de taboes over geestelijke gezondheid weg te nemen. Daarom lanceren we een aantal acties om veerkracht te versterken.

Tegenslagen, die kennen we allemaal. Moet je daar meteen de moed bij verliezen? Absoluut niet. Je veerkracht houdt je overeind en zorgt dat je er sterker uitkomt. Natuurlijk kan je niet altijd even sterk zijn. Maar wanneer je je verbonden voelt met anderen, kom je al een heel eind. En dat wil de  gemeente Kortenaken in samenwerking met Logo Oost-Brabant in de kijker zetten. Hoe? Met babbelbanken en babbelwandelingen.

Babbelbanken

De coronacrisis gaf onze veerkracht een flinke deuk. Plots stond ons sociale leven stil en laat nu net de verbondenheid met andere mensen één van de zaken zijn die ons veerkrachtiger maakt. Een babbeltje met de buur, kletsen met iemand op straat, praten met je vrienden … Het kon allemaal niet meer. Hoogtijd om die momenten in te halen!

Daarom worden heel wat zitbanken vanaf 1 oktober omgedoopt tot ‘babbelbanken’. Je herkent deze banken aan een bankhanger die erop is bevestigd. De tekstjes op de bankhangers kunnen een gespreksstarter zijn en brengen mensen dichter bij elkaar. Een gesprek, zelfs met iemand die je niet kent, kan je veerkracht een enorme boost geven.

Babbelwandelingen

Een georganiseerde activiteit die centraal staat om nieuwe mensen te leren kennen uit de buurt. De nadruk bij deze begeleide wandelingen ligt niet op het sportieve maar op het sociaal contact.

In een uurtje tijd legt de groep op een rustig tempo ongeveer 2 à 3 km af, waarbij er voldoende ruimte is voor een babbel. Jong, minder jong, sportief en minder sportief, iedereen is welkom! Tina, de Bewegen Op Verwijzing-coach neemt je mee op sleeptouw tijdens de wandelingen.

Het vertrek is telkens aan een andere babbelbank. Steeds op woensdag van 14u-15u, gratis en zonder inschrijving.

Programma:

  • 6 oktober: Kersbeek – Heerbaan (aan de petanqueterreinen)
  • 13 oktober: Waanrode – Parking Sporthal De Vruen (aan de banken t.h.v. de speeltuin)
  • 20 oktober: Hoeleden – Kerkplein
  • 10 november: Kortenaken – Kleinveld (aan de speeltuin)
  • 17 november: Kortenaken – Parking Den Hoek (aan de banken)

Neem eens plaats op een babbelbank in jouw buurt en/of neem deel aan één of meerdere babbelwandelingen. Ga voluit voor ontmoeting en versterk je eigen veerkracht!

 

 

logo oost brabant

Kortenaken Zomert Na


Kortenaken Zomert Na met The Juliets op donderdag 23 september! De gekende én gesmaakte after work party is terug! Tickets kunnen besteld worden via vrijetijd@kortenaken.be (€ 15 p.p. of € 120 per VIP-tafel).

Opgelet: om toegang te krijgen tot dit evenement, heb je een Covid Safe Ticket nodig. Meer info op https://covidsafe.be

Deuren: 19u00
The Juliets: 21u30
DJ Gregory: 23u00
Einde: 01u00

Kortenaken Zomert Na

Openluchtfilm


Nestel je voor het grote scherm en onder de sterrenhemel en geniet van verschillende zomerse films on onze openluchtcinema.

Op het programma:

  • 14.30 uur: Shaun het Ruimteschaap
  • 17 uur: The Lion King
  • 20 uur: FC De Kampioenen 4
Waar?
Terreinen VS Kortenaken
Nieuwstraat 31
3471 Hoeleden (Kortenaken)
Wanneer?
 tot 
Prijs?
gratis!
Contact: vrijetijd@kortenaken.be

Inschrijven via deze link

Bakken en Brouwen


Fiets mee op 11 juli en kom alles te weten over de geschiedenis van het bak- en brouwproces in Kortenaken tijdens ‘Bakken en Brouwen’

De fietstocht van 29 km brengt je via onze mooie wegen bij de bakkers en brouwers van vroeger en nu. Onderweg zijn er enkele tussenstops gepland waar je naar hartenlust kan ontdekken en proeven. Voor de kinderen is er een interactief erfgoedspel voorzien. Samen met personage ‘Kobe’ gaan ze op zoek naar een leuke verrassing! Langs de route zijn er QR-codes die hierbij zullen helpen. Breng dus zeker je smartphone mee voor de volledige beleving. Deze nieuwe fietsroute en het erfgoedspel blijven ook nadien bestaan en worden op 11 juli officieel ingehuldigd. Om alles veilig te kunnen organiseren, vragen we om vooraf in te schrijven.

Praktische info
Wanneer: Zondag 11 juli vanaf 13 uur
Vertrek: in verschillende tijdsloten aan zaal Bergendal in Waanrode

Kostprijs: € 5 (+ 12 jaar) – € 3 (3 – 12 jaar) – gratis voor kinderen – 3 jaar
Meer info en inschrijving: Dienst vrije tijd – vrijetijd@kortenaken.be – 011 58 62 62 of online via deze link.

Kofferbakconcerten


Op zondagnamiddag 28 maart maken we van Kortenaken één grote concertzaal. Volledig binnen de marges van de geldende coronamaatregelen gaan we een klein feestje bouwen. Het concept is simpel: jullie schrijven je in en krijgen zondagnamiddag 28 maart een artiest aan hun voordeur.

De artiesten zullen 2 nummers brengen. Als eerste liedje wordt er ‘daar is de lente, daar is de zon’ van Jan De Wilde gezongen. Zo brengen de artiesten letterlijk de ‘zon’ tot aan de voordeur bij onze inwoners. Het tweede nummer zal een eigen liedje van de artiest zijn.

We zijn blij en vereerd dat een heleboel topmuzikanten dit een leuk concept vinden en willen meewerken aan dit initiatief. De artiesten die we voor jullie in petto hebben, zijn: Axl Peleman, Guy Swinnen, The Starlings (Kato en Tom Dice), Mama’s Jasje, Koen en Jo (van The Voice), Kate Ryan en Wim Soutaer.

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 10. Je kan niet kiezen welke artiest er aan jouw voordeur komt. Het enige wat jullie moeten doen is zorgen voor een verlengdraad met elektriciteit aan hun voordeur. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de geldende coronamaatregelen en het samenscholingsverbod.

Update 9/03: alle beschikbare plaatsen zijn uitverkocht! Wil je graag op de reservelijst komen? Stuur dan een mailtje naar vrijetijd@kortenaken.be.

Lampionnentocht


Vanaf 30 januari t.e.m. 28 februari organiseren we een Lampionnentocht! Er worden 5 wandelingen in heel Kortenaken afgepijld. De wandelingen gaan grotendeels over onverharde en onverlichte wegen. Alle wandelingen zijn tussen 3 km en 6 km lang.

Wil je deelnemen? Kom dan naar het gemeentehuis of de bibliotheek. Voor 5 euro krijg je een boekje met de routes en gedichtjes, een lampion inclusief batterijen en een fluorescerende armband met lichtjes.

Veel wandelplezier!

Meer informatie: Dienst Vrije Tijd, vrijetijd@kortenaken.be, 011 58 62 62

De kindergemeenteraad daagt jou uit!

Ook voor kinderen vallen er veel ontspanningsmogelijkheden weg. Daarom komt de kindergemeenteraad met een uitdaging. Deze uitdaging is een fotozoektocht geworden. Op elke route van de lampionnentocht hebben ze een foto genomen. Wie de vijf de plaatsen vindt, moet een foto van zichzelf nemen met de juiste locatie. Deze foto’s moeten daarna bezorgd worden aan dienst Vrije Tijd van de gemeente Kortenaken. Wie alles gevonden heeft, krijgt een leuke prijs.

Stuur jouw foto’s naar vrijetijd@kortenaken.be. Vergeet zeker je naam en adres niet te vermelden!

Kapitein Winokio


In het infoblad #KortenakeNU werd de komst van kapitein Winokio aangekondigd. Normaal gezien zou hij op 15 februari sprookjes en verhaaltjes komen vertellen. Door de geldende coronamaatregelen zijn de voorstellingen geannuleerd. 

Kortenaken Verwarmt


De gemeente Kortenaken en de dienst Vrije Tijd wilden graag een lichtpuntje brengen in deze toch donkere tijden. Daarom lanceerden zij in november een oproep naar de inwoners van Kortenaken. Iedereen kon zich inschrijven om deel te nemen.

Bekijk hieronder het filmpje!

Kermissen en feesten


Kortenaken kermis
voorlaatste zondag van april (deze kermis zal niet doorgaan in april 2021)
zondag vóór 15 augustus

Waanrode kermis 
zondag van of volgend op 24 augustus

Hoeleden kermis
Gelbergenstraat: zondag vóór en na O.- H.- Hemelvaart

Dries kermis: zondag vóór 15 augustus

kermis
Vrije tijd Activiteiten 2021 – 2022