Gezondheidsrally Logo Oost-Brabant

Dat wandelen gezond is, is al lang geen geheim meer. Daarom doet Kortenaken mee met de Gezondheidsrally’s van Logo Oost-Brabant. De gezondheidsrally is een quizwandeling op een gemakkelijk toegankelijke route van ongeveer 3 kilometer.

Voor de kinderen en volwassenen zijn er leuke doe-opdrachtjes. De vragen zijn allemaal gerelateerd aan gezondheid. Schepen van Welzijn, Michel Vander Velpen: “Inwoners van Kortenaken, Geetbets, Zoutleeuw, Linter en Landen nemen het tegen elkaar op en strijden om de hoofdprijs. Per afgewerkte wandeling ontvangt Kortenaken één punt voor jouw prestatie. Je kan via je smartphone met een QR code deelnemen of via een invulformulier, beide aan de startplaats.

Voor elke wandeling die je tot een goed einde brengt, maak je zelf ook kans op een mooie prijs. Ga de uitdaging aan en volbreng de vijf gezondheidsrally’s, want zo win je misschien wel de hoofdprijs!” De gezondheidsrally’s zijn vanaf 8 augustus overal toegankelijk.

Hier alvast de 5 wandelroutes met hun deelnameformulieren:

Antwoordformulier en route Kortenaken
Antwoordformulier en route Geetbets
Antwoordformulier en route Zoutleeuw
Antwoordformulier en route Landen
Antwoordformulier en route Linter

Meer informatie kan je vinden op deze Facebook pagina: Gezondheidsrally.

logo oost brabant

 


Kastelenfietsspeurtocht

De gemeente Kortenaken heeft in samenwerking met Funkoffers en met de ondersteuning van Provincie Vlaams Brabant een kastelenfietsspeurtocht op poten gezet! Deze 28km lange, blijvende speurtocht langsheen 6 prachtige kastelen brengt je langs weeldige wegjes en vergezichten in en rond Kortenaken.
Maak er een leuke familiedag van, zoek mee naar verborgen schatten en ontdek zo het codewoord!

Wil je graag een mooie tekening van één van de kastelen inkleuren? Dat kan! Download hier een prachtige tekening van Kasteel Hogemeyer en kleuren maar!

Download hier het boekje met de route, de vragen en leuke weetjes over de kastelen! Wil je de route liever op je fietsgps? Contacteer ons via  vrijetijd@kortenaken.be of bel naar 011 58 62 62 en wij sturen jou het gpx bestand door.

Kastelenfietsspeurtocht

Kermissen en Feesten

Kortenaken kermis (geannuleerd in 2020)
voorlaatste zondag van april
zondag vóór 15 augustus

Waanrode kermis (geannuleerd in 2020)
zondag van of volgend op 24 augustus

Hoeleden kermis (geannuleerd in 2020)
Gelbergenstraat: zondag vóór en na O.- H.- Hemelvaart

Dries kermis: zondag vóór 15 augustus

kermis
Vrije tijd Activiteiten Zomerprogramma