Gezondheidsrally Logo Oost-Brabant

Dat wandelen gezond is, is al lang geen geheim meer. Daarom doet Kortenaken mee met de Gezondheidsrally’s van Logo Oost-Brabant. De gezondheidsrally is een quizwandeling op een gemakkelijk toegankelijke route van ongeveer 3 kilometer.

Voor de kinderen en volwassenen zijn er leuke doe-opdrachtjes. De vragen zijn allemaal gerelateerd aan gezondheid. Schepen van Welzijn, Michel Vander Velpen: “Inwoners van Kortenaken, Geetbets, Zoutleeuw, Linter en Landen nemen het tegen elkaar op en strijden om de hoofdprijs. Per afgewerkte wandeling ontvangt Kortenaken één punt voor jouw prestatie. Je kan via je smartphone met een QR code deelnemen of via een invulformulier, beide aan de startplaats.

Voor elke wandeling die je tot een goed einde brengt, maak je zelf ook kans op een mooie prijs. Ga de uitdaging aan en volbreng de vijf gezondheidsrally’s, want zo win je misschien wel de hoofdprijs!” De gezondheidsrally’s zijn vanaf 8 augustus overal toegankelijk.

Hier alvast de 5 wandelroutes met hun deelnameformulieren:

Antwoordformulier en route Kortenaken
Antwoordformulier en route Geetbets
Antwoordformulier en route Zoutleeuw
Antwoordformulier en route Landen
Antwoordformulier en route Linter

Meer informatie kan je vinden op deze Facebook pagina: Gezondheidsrally.

logo oost brabant

Kastelenfietsspeurtocht – bepijlde route t.e.m. 31 augustus!

De gemeente Kortenaken heeft in samenwerking met Funkoffers en met de ondersteuning van Provincie Vlaams Brabant een kastelenfietsspeurtocht op poten gezet! Deze 28km lange, blijvende speurtocht langsheen 6 prachtige kastelen brengt je langs weeldige wegjes en vergezichten in en rond Kortenaken.
Maak er een leuke familiedag van, zoek mee naar verborgen schatten en ontdek zo het codewoord! Stuur een mailtje met het codewoord naar de dienst Vrije Tijd en wie weet win jij wel een leuke prijs! Deelnemen aan de wedstrijd kan t.e.m. 31 augustus 2020.

Wil je graag een mooie tekening van één van de kastelen inkleuren? Dat kan! Download hier een prachtige tekening van Kasteel Hogemeyer en kleuren maar!

Download hier het boekje met de route, de vragen en leuke weetjes over de kastelen! Wil je de route liever op je fietsgps? Contacteer ons via  vrijetijd@kortenaken.be of bel naar 011 58 62 62 en wij sturen jou het gpx bestand door.

Pijltje kasteeltje

Openluchtfilmvoorstelling – ZATERDAG 1 AUGUSTUS – GEANNULEERD

Omdat wij bezorgd zijn over de gezondheid van onze inwoners hebben wij gezamenlijk besloten de filmvoorstelling van nu zaterdag 1 augustus op het terrein van VS Kortenaken te verplaatsen naar een latere datum volgend jaar. Het is belangrijk dat we er nu alles aan doen om het virus geen kans te geven opnieuw onze gemeente in te palmen, een latere datum zal nog verder bepaald worden. 

Op zaterdag 1 augustus organiseert de dienst Vrije Tijd Kortenaken de eerste openluchtfilm namiddag en avond.
Wij spelen een kleuterfilm om 14u30, een familiefilm om 17u en een avondfilm om 20u.

Deze zullen die dag vertoond worden op een groot scherm, op het voetbalterrein van V.S. Kortenaken. Neem zeker een dekentje mee of een klein vouwstoeltje, sit back and relax!
Het evenement is gratis! De poll is ondertussen afgesloten en de winnende films zijn : om 14u30 Shaun, het ruimteschaap, om 17u The Lion King Real live action movie en Viva Boma van F.C. De Kampioenen om 20u. Deze drie toppers zullen die dag jullie lachspieren verwennen en hier en daar kan er zelfs een traantje weggepinkt worden, wie weet!

Gezien de huidige Covid-19 maatregelen dient er WEL ingeschreven te worden op voorhand, en dit per bubbel. Wat wil dit concreet zeggen? Vermeld zeker je naam, contactgegevens, welke film(s) je wenst te bekijken en wanneer je via e-mail inschrijft, de namen en contactgegevens van alle leden van jouw bubbel (momenteel maximum 15 personen per bubbel). Schrijf je in via telefoon? Wij contacteren je op een later ogenblik voor de nodige extra informatie.

Inschrijven kan via vrijetijd@kortenaken.be of 011 58 62 78.

Openluchtfilm

Kermissen en Feesten

Kortenaken kermis (geannuleerd in 2020)
voorlaatste zondag van april
zondag vóór 15 augustus

Waanrode kermis (geannuleerd in 2020)
zondag van of volgend op 24 augustus

Hoeleden kermis (geannuleerd in 2020)
Gelbergenstraat: zondag vóór en na O.- H.- Hemelvaart

Dries kermis: zondag vóór 15 augustus

kermis
Vrije tijd Activiteiten Zomerprogramma