Spinningmarathon – 12 Uren Van De Vruen


Ben jij een fietsliefhebber en/of wil je je grenzen verleggen? Ga dan de uitdaging aan en sport mee voor het goede doel!
Deze spinningmarathon op 17 december start om 10 uur en eindigt om 22 uur in cafetaria De Vruen te Waanrode. De opbrengst van de marathon wordt geschonken aan het goede doel. Er wordt een bijdrage gevraagd van € 50 per ploeg.
Schrijf je hier in!

Maand van de Sportclub


Wij weten het al langer dan vandaag. Sporters beleven meer in een sportclub. Daarom organiseert Sport Vlaanderen dit jaar opnieuw de ‘Maand van de Sportclub’. Een maand waarin sportclubs in de kijker worden gezet en sporters warm worden gemaakt om lid te worden. Tal van sportverenigingen in onze gemeente doen mee aan dit initiatief. Wil je een keertje vrijblijvend deelnemen aan een activiteit en zo kennismaken met een nieuwe sport(club)? Ontdek het aanbod in de folder en schrijf je snel in.
 

Sportieve lessenreeksen najaar 2022


  • Spinning: Elke maandag en dinsdag van 20u tot 21u, en elke donderdag van 19.30u tot 21.30u. Kostprijs bedraagt € 60 voor 10-beurtenkaart of € 7,5 per beurt.
  • Spinning 55+: elke woensdag vanaf  1/9 van 19u tot 20u. 55+’ers genieten van een voordeeltarief en betalen € 40 voor een 10 beurtenkaart of € 5 per beurt. à voorlopig geannuleerd.
  • Swiss Jump: de hype onder de fitnesstrends kan je ook in sporthal de Vruen beoefenen. Springen en jumpen met opzwepende beats. De lessen gaan door elke maandag van 20u tot 21u, dinsdag van 21u tot 22u en op donderdag van 20u tot 21u.  Kostprijs bedraagt € 60 voor 10-beurtenkaart of € 7,5 per beurt.

  Schrijf hier online in

   

  • Omnisport 55+:  55+’ers kunnen elke donderdag van 10u tot 11u terecht in sporthal de Vruen voor turnoefeningen ter bevordering van de spieren en gewrichten. In een leuke en sociale omgeving sporten en turnen, wat wil een mens nog meer! De Kostprijs bedraagt € 25 voor een 10-beurtenkaart (incl. drankje bij volle kaart) of € 2,5 per beurt. Je hoeft je niet op voorhand in te schrijven.
  • Powerwalk: Elke dinsdag van 10u tot 11u kan je sportief wandelen combineren met oefeningen om je spierkracht, lenigheid en evenwicht te verbeteren. De Kostprijs bedraagt € 25 voor een 10-beurtenkaart (incl. drankje bij volle kaart) of € 2,5 per beurt. Je hoeft je niet op voorhand in te schrijven.

  Schrijf hier online in

Sportdienst

Andy Braem

Dorpsplein 35
3470 Kortenaken

Tel 011 58 62 78
Fax 011 58 20 93
vrijetijd@kortenaken.be

Sportregio Getevallei


Sportregio Getevallei is een samenwerkingsverband tussen gemeenten Hoegaarden, Tienen, Linter, Glabbeek, Geetbets, Zoutleeuw, Landen en Kortenaken.

Doel van de interlokale vereniging:

De interlokale vereniging Sportregio Getevallei heeft als algemene doelstelling het sportgebeuren van de participerende gemeenten te stimuleren met aandacht voor verschillende doelgroepen, zodat zoveel mogelijk inwoners op hun eigen niveau kunnen bewegen en sporten op een kwaliteitsvolle manier.

De specifieke doelstellingen, kaderend binnen deze algemene doelstelling, zijn onder andere:

 • Functioneren als een overlegplatform tussen de gemeenten.
 • De contacten en samenwerking op sportgebied tussen de gemeenten bevorderen.
 • Aanbieden aan de bevolking van een gemeente-overschrijdend activiteitenpakket:
  • Organiseren van sportpromotionele acties / evenementen voor diverse doelgroepen.
 • Innoveren van het lokaal en bovenlokaal sportgebeuren.
 • De deelname van de gemeente aan sportpromotiecampagnes coördineren.
 • Stimuleren van de uitbouw van de gemeentelijke sportstructuren.
 • Het verzamelen van informatie en documentatie in verband met deze algemene en specifieke doelstellingen.

Bewegen op verwijzing


Ook nood om meer te bewegen in je dagelijkse leven? Doe een beroep op een bewegen op verwijzing-coach. Je huisarts kan je doorverwijzen naar een coach in jouw buurt tegen een erg lage prijs. Die coach zal samen met jou een beweegplan op maat opstellen om zo meer te bewegen op jouw eigen tempo. Resultaat? Een actiever leven en je voelt je beter in je vel.

Robbe Mellaerts is de BOV-coach voor Kortenaken. Hij helpt je graag op weg naar een gezondere en actievere levensstijl. Vraag zeker een verwijsbrief aan je huisarts.

Lees meer over hoe de begeleiding door een Bewegen op Verwijzing-coach precies in z’n werk gaat op www.bewegenopverwijzing.be

Zeker sporten


Niet in een sportclub, maar wel sportief? Hou je conditie, en die van je gezin, veilig op peil. De gemeente Kortenaken biedt samen met Zeker Sporten en ISB voordelige sportpakketten aan waarmee je met een gerust gevoel jouw favoriete sportactiviteiten beoefent. Voor €20 per jaar sport je gezond. Bovendien geniet je van tal van bijhorende voordelen.

Interesse? Surf naar zekersporten.be/kortenaken en sport onmiddellijk veilig.

5 redenen waarom inwoners van Kortenaken veilig sporten

De gemeente Kortenaken biedt samen met Zeker Sporten en ISB voordelige sportpakketten aan waarmee je met een gerust gevoel jouw favoriete gezondheidssport beoefent. Voor jou alleen, of voor het hele gezin? We geven je 6 redenen waardoor jullie meteen de sprong willen wagen.

 1. Voor slechts €20 per jaar krijg je tips, advies én een bijhorende sportverzekering. Schrijf je met het hele gezin in? Dan betaal je €35 per jaar. De prijs voor deze sportpakketten zijn de goedkoopste in hun soort.
 2. Regelmatig krijg je een vakkundige motivatietip op je afgevuurd. Slimme training, energieke voeding, nieuwe trends,… je bent van alles op de hoogte.
 3. Je mutualiteit betaalt je sportpakket gedeeltelijk of volledig terug.
 4. Je bent 24u/24u, 7d/7d en overal ter wereld verzekerd voor volgende gezondheidssporten: wandelen, joggen, fietsen, zwemmen, fitnessen, rolschaatsen en yoga.
 5. Als Zeker Sporten-lid krijg je een cadeaubon van €6 bij Decathlon.

Interesse? Surf naar zekersporten.be/kortenaken en sport onmiddellijk veilig.

#sportersbelevenmeer


Als sporter maak je wat mee. Of je nu een prachtige zonsondergang ziet tijdens het lopen, een hert ziet oversteken als je aan het fietsen bent of je gewoon geweldig amuseert met een potje voetbal. Je beleeft gewoon meer. En daarom willen we graag zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen. En daar kan jij bij helpen. Door jouw sportervaringen te delen met de hashtag #sportersbelevenmeer en #kortenaken.

Vrije tijd Sport