Sportieve lessenreeksen najaar 2021


 • Spinning: Elke maandag en dinsdag vanaf 30/8 van 20u tot 21u, en elke donderdag van 19.30u tot 21.30u. Kostprijs bedraagt € 60 voor 10-beurtenkaart of € 7,5 per beurt.
 • Spinning 55+: elke woensdag vanaf  1/9 van 19u tot 20u. 55+’ers genieten van een voordeeltarief en betalen € 40 voor een 10 beurtenkaart of € 5 per beurt.
 • Swiss Jump: de hype onder de fitnesstrends kan je ook in sporthal de Vruen beoefenen. Springen en jumpen met opzwepende beats. De lessen gaan door elke maandag en dinsdag vanaf 30/8 van 21u tot 22u en op donderdag van 19u tot 21u.  Kostprijs bedraagt € 60 voor 10-beurtenkaart of € 7,5 per beurt.

Inschrijven kan telefonisch op het nummer 011 49 00 30 of via zaalwachter@kortenaken.be

 

 • Kracht & lenigheid:  55+’ers kunnen elke donderdag vanaf 2/9 van 10u tot 11u terecht in sporthal de Vruen voor turnoefeningen ter bevordering van de spieren en gewrichten. In een leuke en sociale omgeving sporten en turnen, wat wil een mens nog meer! De Kostprijs bedraagt € 25 voor een 10-beurtenkaart (incl. drankje bij volle kaart) of € 2,5 per beurt. Je hoeft je niet op voorhand in te schrijven.
 • Powerwalk: Elke dinsdag vanaf 31/8 van 10u tot 11u kan je sportief wandelen combineren met oefeningen om je spierkracht, lenigheid en evenwicht te verbeteren. De Kostprijs bedraagt € 25 voor een 10-beurtenkaart (incl. drankje bij volle kaart) of € 2,5 per beurt. Je hoeft je niet op voorhand in te schrijven.

Sportdienst

Andy Braem

Dorpsplein 35
3470 Kortenaken

Tel 011 58 62 78
Fax 011 58 20 93
vrijetijd@kortenaken.be

Spinningmarathon 2021 – GEANNULEERD


De jaarlijkse spinningmarathon ten voordele van het goede doel, is afgelast omwille van de huidige coronasituatie. Hopelijk tot volgend jaar!

(Meer) bewegen dankzij de (online) Bewegen Op Verwijzing-coach – nu tijdelijk zonder verwijsbrief


Wil je persoonlijk gemotiveerd worden om meer te bewegen? Dat kan nu zonder doorverwijzing van je arts. Want om huisartsen te ontlasten en jou toch te helpen om meer te bewegen tijdens de Coronacrisis, heb je tijdelijk geen verwijsbrief van je huisarts nodig om met Bewegen Op Verwijzing te starten. Makkelijk, eenvoudig én goedkoop!

Hoe? Contacteer de coach in Kortenaken: An Ferket, tel: 0487 28 17 57, Kortenaken@bewegenopverwijzing.be. An begeleidt jou verder via telefoon of via video calls.

Bel ook eventjes je huisarts zodat je later een verwijsbrief kan ophalen.

Tarief: gratis voor mensen met statuut van verhoogde tegemoetkoming, 20 euro per uur voor alle anderen.

Bewegen Op Verwijzing kwam tot stand dankzij subsidies van de Vlaamse overheid.

Sportregio Getevallei


Sportregio Getevallei is een samenwerkingsverband tussen gemeenten Hoegaarden, Tienen, Linter, Glabbeek, Geetbets, Zoutleeuw, Landen en Kortenaken.

Doel van de interlokale vereniging:

De interlokale vereniging Sportregio Getevallei heeft als algemene doelstelling het sportgebeuren van de participerende gemeenten te stimuleren met aandacht voor verschillende doelgroepen, zodat zoveel mogelijk inwoners op hun eigen niveau kunnen bewegen en sporten op een kwaliteitsvolle manier.

De specifieke doelstellingen, kaderend binnen deze algemene doelstelling, zijn onder andere:

 • Functioneren als een overlegplatform tussen de gemeenten.
 • De contacten en samenwerking op sportgebied tussen de gemeenten bevorderen.
 • Aanbieden aan de bevolking van een gemeente-overschrijdend activiteitenpakket:
  • Organiseren van sportpromotionele acties / evenementen voor diverse doelgroepen.
 • Innoveren van het lokaal en bovenlokaal sportgebeuren.
 • De deelname van de gemeente aan sportpromotiecampagnes coördineren.
 • Stimuleren van de uitbouw van de gemeentelijke sportstructuren.
 • Het verzamelen van informatie en documentatie in verband met deze algemene en specifieke doelstellingen.

Bewegen op verwijzing


Ook nood om meer te bewegen in je dagelijkse leven? Doe een beroep op een bewegen op verwijzing-coach. Je huisarts kan je doorverwijzen naar een coach, geen personal trainer, in jouw buurt tegen een erg lage prijs. Die coach zal samen met jou een beweegplan op maat opstellen om zo meer te bewegen op jouw eigen tempo. Resultaat? Een actiever leven en je voelt je beter in je vel.

Ontdek of er al een coach in je buurt is. En vraag een verwijsbrief aan je huisarts.

Lees meer over hoe de begeleiding door een Bewegen op Verwijzing-coach precies in z’n werk gaat op www.bewegenopverwijzing.be

Zeker sporten


Niet in een sportclub, maar wel sportief? Hou je conditie, en die van je gezin, veilig op peil. De gemeente Kortenaken biedt samen met Zeker Sporten en ISB voordelige sportpakketten aan waarmee je met een gerust gevoel jouw favoriete sportactiviteiten beoefent. Voor €20 per jaar sport je gezond. Bovendien geniet je van tal van bijhorende voordelen.

Interesse? Surf naar zekersporten.be/kortenaken en sport onmiddellijk veilig.

5 redenen waarom inwoners van Kortenaken veilig sporten

De gemeente Kortenaken biedt samen met Zeker Sporten en ISB voordelige sportpakketten aan waarmee je met een gerust gevoel jouw favoriete gezondheidssport beoefent. Voor jou alleen, of voor het hele gezin? We geven je 6 redenen waardoor jullie meteen de sprong willen wagen.

 1. Voor slechts €20 per jaar krijg je tips, advies én een bijhorende sportverzekering. Schrijf je met het hele gezin in? Dan betaal je €35 per jaar. De prijs voor deze sportpakketten zijn de goedkoopste in hun soort.
 2. Regelmatig krijg je een vakkundige motivatietip op je afgevuurd. Slimme training, energieke voeding, nieuwe trends,… je bent van alles op de hoogte.
 3. Je mutualiteit betaalt je sportpakket gedeeltelijk of volledig terug.
 4. Je bent 24u/24u, 7d/7d en overal ter wereld verzekerd voor volgende gezondheidssporten: wandelen, joggen, fietsen, zwemmen, fitnessen, rolschaatsen en yoga.
 5. Als Zeker Sporten-lid krijg je een cadeaubon van €6 bij Decathlon.

Interesse? Surf naar zekersporten.be/kortenaken en sport onmiddellijk veilig.

#sportersbelevenmeer


Als sporter maak je wat mee. Of je nu een prachtige zonsondergang ziet tijdens het lopen, een hert ziet oversteken als je aan het fietsen bent of je gewoon geweldig amuseert met een potje voetbal. Je beleeft gewoon meer. En daarom willen we graag zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen. En daar kan jij bij helpen. Door jouw sportervaringen te delen met de hashtag #sportersbelevenmeer en #kortenaken.

Vrije tijd Sport