Maand van de Sportclub


Van 1 tot 30 september vindt de 11de editie plaats van de ‘Maand van de Sportclub’. Met deze actie willen Sport Vlaanderen en de gemeente de clubs en hun werking in de kijker zetten. Sportclubs openen heel de maand hun deuren voor het publiek met gratis initiaties en demonstraties. Ben je op zoek naar een nieuwe hobby of wil je graag iets nieuws uitproberen op sportief vlak?

Ontdek hier alle deelnemende clubs!  (folder – pdf)

De vakantiekrant is er!


Het is weer bijna zover! VAKANTIE! Twee maanden chillen! Of toch niet? Kom uit je luie zetel en schrijf je in voor één van de vele leuke activiteiten. Film, muziek, sport, avontuur… Wat kies jij?

Download hier de vakantiekrant

Sportregio Getevallei


Sportregio Getevallei is een samenwerkingsverband tussen gemeenten Hoegaarden, Tienen, Linter, Glabbeek, Geetbets, Zoutleeuw, Landen en Kortenaken.

Doel van de interlokale vereniging:

De interlokale vereniging Sportregio Getevallei heeft als algemene doelstelling het sportgebeuren van de participerende gemeenten te stimuleren met aandacht voor verschillende doelgroepen, zodat zoveel mogelijk inwoners op hun eigen niveau kunnen bewegen en sporten op een kwaliteitsvolle manier.

De specifieke doelstellingen, kaderend binnen deze algemene doelstelling, zijn onder andere:

 • Functioneren als een overlegplatform tussen de gemeenten.
 • De contacten en samenwerking op sportgebied tussen de gemeenten bevorderen.
 • Aanbieden aan de bevolking van een gemeente-overschrijdend activiteitenpakket:
  • Organiseren van sportpromotionele acties / evenementen voor diverse doelgroepen.
 • Innoveren van het lokaal en bovenlokaal sportgebeuren.
 • De deelname van de gemeente aan sportpromotiecampagnes coördineren.
 • Stimuleren van de uitbouw van de gemeentelijke sportstructuren.
 • Het verzamelen van informatie en documentatie in verband met deze algemene en specifieke doelstellingen.

Bewegen op verwijzing


Ook nood om meer te bewegen in je dagelijkse leven? Doe een beroep op een bewegen op verwijzing-coach. Je huisarts kan je doorverwijzen naar een coach, geen personal trainer, in jouw buurt tegen een erg lage prijs. Die coach zal samen met jou een beweegplan op maat opstellen om zo meer te bewegen op jouw eigen tempo. Resultaat? Een actiever leven en je voelt je beter in je vel.

Ontdek of er al een coach in je buurt is. En vraag een verwijsbrief aan je huisarts.

Lees meer over hoe de begeleiding door een Bewegen op Verwijzing-coach precies in z’n werk gaat op www.bewegenopverwijzing.be

Zeker sporten


Niet in een sportclub, maar wel sportief? Hou je conditie, en die van je gezin, veilig op peil. De gemeente Kortenaken biedt samen met Zeker Sporten en ISB voordelige sportpakketten aan waarmee je met een gerust gevoel jouw favoriete sportactiviteiten beoefent. Voor €20 per jaar sport je gezond. Bovendien geniet je van tal van bijhorende voordelen.

Interesse? Surf naar zekersporten.be/kortenaken  en sport onmiddellijk veilig.

5 redenen waarom inwoners van Kortenaken veilig sporten

De gemeente Kortenaken biedt samen met Zeker Sporten en ISB voordelige sportpakketten aan waarmee je met een gerust gevoel jouw favoriete gezondheidssport beoefent. Voor jou alleen, of voor het hele gezin? We geven je 6 redenen waardoor jullie meteen de sprong willen wagen.

 1. Voor slechts €20 per jaar krijg je tips, advies én een bijhorende sportverzekering. Schrijf je met het hele gezin in? Dan betaal je €35 per jaar. De prijs voor deze sportpakketten zijn de goedkoopste in hun soort.
 2. Regelmatig krijg je een vakkundige motivatietip op je afgevuurd. Slimme training, energieke voeding, nieuwe trends,… je bent van alles op de hoogte.
 3. Je mutualiteit betaalt je sportpakket gedeeltelijk of volledig terug.
 4. Je bent 24u/24u, 7d/7d en overal ter wereld verzekerd voor volgende gezondheidssporten: wandelen, joggen, fietsen, zwemmen, fitnessen, rolschaatsen en yoga.
 5. Als Zeker Sporten-lid krijg je een cadeaubon van €6 bij Decathlon.

Interesse? Surf naar zekersporten.be/kortenaken en sport onmiddellijk veilig.

#sportersbelevenmeer


Als sporter maak je wat mee. Of je nu een prachtige zonsondergang ziet tijdens het lopen, een hert ziet oversteken als je aan het fietsen bent of je gewoon geweldig amuseert met een potje voetbal. Je beleeft gewoon meer. En daarom willen we graag zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen. En daar kan jij bij helpen. Door jouw sportervaringen te delen met de hashtag #sportersbelevenmeer en #kortenaken.

Vrije tijd Sport