Sportdienst

Andy Braem

Dorpsplein 35
3470 Kortenaken

Tel 011 58 62 78
Fax 011 58 20 93
vrijetijd@kortenaken.be

Sportlaureaten en -kampioenen van 2019


Elk jaar zetten de Sportraad en het gemeentebestuur de meest verdienstelijke sportievelingen van Kortenaken in de bloemetjes. Dit jaar werden de sportlaureaten en -kampioenen van 2019 normaal in maart feestelijk gevierd. Door de coronacrisis werden de huldigingen uitgesteld en de huidige situatie laat nog steeds niet toe om een evenement te organiseren. Daarom werden de sportlaureaten van 2019 in november coronaproof bekroond.

Sportman van het jaar 2019 is Stijn Degeest. Hij werd Belgisch kampioen op de weg bij 2e jaars nieuwelingen. Lowie Dekens (skeeleren en schaatsen) en Neo Colebunders (tafeltennis) wonnen allebei de trofee van Sportjongere. ZVC Turbo Daltons (zaalvoetbal) mocht de trofee van Sportclub ontvangen. Daarnaast werd de prijs voor Sportverdienste 2019 uitgereikt aan Valère Gooris (pétanque), de Walking Diva’s (wandelen), René Paulus (wandelen), Eddy Toremans (wandelen), Mathilde Vaes (curling), Julia Desaer (pétanque), Shannah Collaerts (wandelen) en Denise Beelen (wandelen). Elke genomineerde ontving een cadeaubon. Tot slot kregen ook Pétanqueclub Den Hoek en TuCiMaNi (G-sport) een cadeaubon.

AANWEZIGHEIDSFORMULIER COVID-19 – SPORTLESSEN


De Nationale Veiligheidsraad heeft op 27 juli 2020 beslist dat er ook voor sportlessen een registratieplicht geldt. De gegevens moeten worden bijgehouden voor een periode van 14 dagen. In geval van een vastgestelde besmetting, moeten de gegevens worden verder gecommuniceerd naar de bevoegde overheidsdiensten. In geen geval mogen de persoonsgegevens gebruikt worden voor marketing- of andere doeleinden dan tracing in het kader van de COVID-19 pandemie.

Download hier het registratieformulier

(Meer) bewegen dankzij de (online) Bewegen Op Verwijzing-coach – nu tijdelijk zonder verwijsbrief


Wil je persoonlijk gemotiveerd worden om meer te bewegen? Dat kan nu zonder doorverwijzing van je arts. Want om huisartsen te ontlasten en jou toch te helpen om meer te bewegen tijdens de Coronacrisis, heb je tijdelijk geen verwijsbrief van je huisarts nodig om met Bewegen Op Verwijzing te starten. Makkelijk, eenvoudig én goedkoop!

Hoe? Contacteer de coach in Kortenaken: An Ferket, tel: 0487 28 17 57, Kortenaken@bewegenopverwijzing.be. An begeleidt jou verder via telefoon of via video calls.

Bel ook eventjes je huisarts zodat je later een verwijsbrief kan ophalen.

Tarief: gratis voor mensen met statuut van verhoogde tegemoetkoming, 20 euro per uur voor alle anderen.

Bewegen Op Verwijzing kwam tot stand dankzij subsidies van de Vlaamse overheid.

Sportregio Getevallei


Sportregio Getevallei is een samenwerkingsverband tussen gemeenten Hoegaarden, Tienen, Linter, Glabbeek, Geetbets, Zoutleeuw, Landen en Kortenaken.

Doel van de interlokale vereniging:

De interlokale vereniging Sportregio Getevallei heeft als algemene doelstelling het sportgebeuren van de participerende gemeenten te stimuleren met aandacht voor verschillende doelgroepen, zodat zoveel mogelijk inwoners op hun eigen niveau kunnen bewegen en sporten op een kwaliteitsvolle manier.

De specifieke doelstellingen, kaderend binnen deze algemene doelstelling, zijn onder andere:

 • Functioneren als een overlegplatform tussen de gemeenten.
 • De contacten en samenwerking op sportgebied tussen de gemeenten bevorderen.
 • Aanbieden aan de bevolking van een gemeente-overschrijdend activiteitenpakket:
  • Organiseren van sportpromotionele acties / evenementen voor diverse doelgroepen.
 • Innoveren van het lokaal en bovenlokaal sportgebeuren.
 • De deelname van de gemeente aan sportpromotiecampagnes coördineren.
 • Stimuleren van de uitbouw van de gemeentelijke sportstructuren.
 • Het verzamelen van informatie en documentatie in verband met deze algemene en specifieke doelstellingen.

Bewegen op verwijzing


Ook nood om meer te bewegen in je dagelijkse leven? Doe een beroep op een bewegen op verwijzing-coach. Je huisarts kan je doorverwijzen naar een coach, geen personal trainer, in jouw buurt tegen een erg lage prijs. Die coach zal samen met jou een beweegplan op maat opstellen om zo meer te bewegen op jouw eigen tempo. Resultaat? Een actiever leven en je voelt je beter in je vel.

Ontdek of er al een coach in je buurt is. En vraag een verwijsbrief aan je huisarts.

Lees meer over hoe de begeleiding door een Bewegen op Verwijzing-coach precies in z’n werk gaat op www.bewegenopverwijzing.be

Zeker sporten


Niet in een sportclub, maar wel sportief? Hou je conditie, en die van je gezin, veilig op peil. De gemeente Kortenaken biedt samen met Zeker Sporten en ISB voordelige sportpakketten aan waarmee je met een gerust gevoel jouw favoriete sportactiviteiten beoefent. Voor €20 per jaar sport je gezond. Bovendien geniet je van tal van bijhorende voordelen.

Interesse? Surf naar zekersporten.be/kortenaken en sport onmiddellijk veilig.

5 redenen waarom inwoners van Kortenaken veilig sporten

De gemeente Kortenaken biedt samen met Zeker Sporten en ISB voordelige sportpakketten aan waarmee je met een gerust gevoel jouw favoriete gezondheidssport beoefent. Voor jou alleen, of voor het hele gezin? We geven je 6 redenen waardoor jullie meteen de sprong willen wagen.

 1. Voor slechts €20 per jaar krijg je tips, advies én een bijhorende sportverzekering. Schrijf je met het hele gezin in? Dan betaal je €35 per jaar. De prijs voor deze sportpakketten zijn de goedkoopste in hun soort.
 2. Regelmatig krijg je een vakkundige motivatietip op je afgevuurd. Slimme training, energieke voeding, nieuwe trends,… je bent van alles op de hoogte.
 3. Je mutualiteit betaalt je sportpakket gedeeltelijk of volledig terug.
 4. Je bent 24u/24u, 7d/7d en overal ter wereld verzekerd voor volgende gezondheidssporten: wandelen, joggen, fietsen, zwemmen, fitnessen, rolschaatsen en yoga.
 5. Als Zeker Sporten-lid krijg je een cadeaubon van €6 bij Decathlon.

Interesse? Surf naar zekersporten.be/kortenaken en sport onmiddellijk veilig.

#sportersbelevenmeer


Als sporter maak je wat mee. Of je nu een prachtige zonsondergang ziet tijdens het lopen, een hert ziet oversteken als je aan het fietsen bent of je gewoon geweldig amuseert met een potje voetbal. Je beleeft gewoon meer. En daarom willen we graag zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen. En daar kan jij bij helpen. Door jouw sportervaringen te delen met de hashtag #sportersbelevenmeer en #kortenaken.

Vrije tijd Sport