zoeken
paarden

Paardenliefhebbers, welkom in Vlaams- Brabant!

Meer dan 670 km ruiter-en menpaden leiden je langs de mooiste en avontuurlijkste plekjes van het Hageland en de Groene gordel.

Het gebruiksvriendelijk routesysteem laat toe om overzichtelijk een meerdaags verblijf uit tet stippelen. Bij de vele paardvriendelijke horeca kan je samen met je paard terecht voor een comfortabele overnachting of een gezellige middagstop. Of neem je picknick meme en geniet 's middags languit van één van de vele vergezichten.

Na het downloaden van de detailkaart, wegbeschrijving en gps-bestand kan je meteen op pad. De routes zelf zijn niet bewegwijzerd.

https://www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/te-paard/

 

Het Rijnrodepad

Deze route neemt je mee naar de Hagelandse fruitstreek tussen Tienen, Landen, Zoutleeuw en Diest. Je wandelt kilometerslang tussen boomgaarden. Het Rijnrodepad is daarom een echte aanrader in de bloesemperiode. Maar ook in de zomer en herfst zullen de mooie landschappen je verrassen. Via holle wegen, bos- en veldpaden doorkruis je de gemeenten Kortenaken en Bekkevoort. Hoogtepunt van de toch is zeker de beklimming van de Rijnrodeberg.

Het Rijnrodepad kruist tweemaal -tunnel en brug- de autostrade E314 en loopt enkele kilometers in de directe omgeving ervan.

Deze route is dan ook niet aan te bevelen voor schrikachtige paarden of beginnende ruiters.

Vertrekplaats: Kersbeek Dorp

Afstand: +/- 27 km

Onverharde wegen: +/- 60%

Duurtijd: 3 tot 5 uur

Meer info & route

 Toerisme

Marie Linde Boesmans
 
Dorpsplein 35 
3470 Kortenaken
 
Tel  011 58 62 78
Fax 011 58 20 93
 
 Aanwezig op:
 
Ma: van 13 tot 16.30 uur en van 18 tot 20 uur 
Di: van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur
Woe: van 13 tot 16.30 uur
Buiten de openingsuren van het gemeentehuis enkel op afspraak.