zoeken
Straffe Streek

Kortenaken is een Straffe Streek Gemeente. Het Straffe Streek Gemeente-label geeft aan dat gemeente Kortenaken de streekproducten uit Vlaams-Brabant een warm hart toedraagt en er ook effectief werk van maakt. Dit betekent dat gemeente Kortenaken streekproducten aankoopt voor een minimum budget, streekpakketten geeft als cadeau ter ere van diverse gelegenheden en streekproducten in de dagelijkse werking gebruikt.

Grondwitloof, asperges, aardbeien, appels, peren, serredruiven ... allemaal lekker én gezond. Fijne vleeswaren, pittige kazen en heerlijk gebak, ze behoren allen tot ons culinair erfgoed. Hagelandse wijnen, lambiekbieren uit het Pajottenland, parelende schuimwijnen en witloofjenever uit het Dijleland, straffe bieren uit de Brabantse Kouters, typische pralines uit de kunststad Leuven, ... . Al deze producten hebben een duidelijke band met de provincie Vlaams-Brabant !

U hebt vast al van de Vlaams-Brabantse streekproducten gehoord, maar u denkt misschien dat dit lekkers onbereikbaar is. Niets is minder waar. U vindt de streekproducten niet enkel bij de producent zelf maar ook in één van de vele streekhoekjes en streekwinkels. Alle adressen kan u terugvinden op www.straffestreek.be!

 Toerisme

Marie Linde Boesmans
 
Dorpsplein 35 
3470 Kortenaken
 
Tel  011 58 62 78
Fax 011 58 20 93
 
 Aanwezig op:
 
Ma: van 13 tot 16.30 uur en van 18 tot 20 uur 
Di: van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur
Woe: van 13 tot 16.30 uur
Buiten de openingsuren van het gemeentehuis enkel op afspraak.