Beter een goede buur


Mensen die geen mantelzorger hebben, hebben het soms moeilijk om dagdagelijkse dingen in orde te brengen. Zo is het voor iemand die moeilijk te been is niet eenvoudig om de vuilnisbak buiten te zetten of om zijn rolluiken op te trekken. In deze tijd zijn er ook steeds meer mensen die zich eenzaam voelen en zoveel deugd zouden hebben aan een gezellige babbel.

Voor deze mensen zoekt het OCMW met zijn project, ‘Beter een goede buur…’, vrijwilligers die hen willen helpen. Dankzij deze vrijwilligers kunnen oudere en zieke mensen langer en op een aangename manier thuis blijven.

Voor wie?
Mensen in onze gemeente die hulp nodig hebben voor kleine deeltaken in hun leven, waar professionele hulp geen antwoord kan bieden.

Wat?
Dit vrijwilligerswerk wordt door het OCMW geregeld. Hierdoor wordt de vrijwilliger beveiligd. Ze kunnen duidelijk zeggen wat ze wel of niet willen doen, wanneer ze tijd kunnen vrijmaken, enz.. De persoon die hulp vraagt, belt naar het OCMW en daar zoeken we een vrijwilliger die past bij de vraag. Er wordt steeds op maat gewerkt.

Hoe aanvragen?
Als je een hulpvraag hebt kan je gewoon contact opnemen met de projectverantwoordelijke Tina Luyckx op het OCMW van Kortenaken zij gaat samen met jou op zoek naar de juiste vrijwilliger. Heb je interesse in een zinvolle tijdsbesteding en lijkt vrijwilligerswerk jou wat dan kan je eveneens contact opnemen met het OCMW.

Mobiele ambtenaar

Dorien Dereze
Tessa Vanmeldert

Miskom-Dorp 1
3472 Kersbeek-Miskom

Tel  016 77 29 43 (Dorien)
Tel 016 77 29 42 (Tessa)
Fax 016 77 04 19
Welzijn & OCMW OCMW Projecten Beter een goede buur