Wat te doen bij een overlijden?


Afscheid nemen van iemand die je lief hebt, is zwaar om te verwerken. Niet alleen emotioneel maar ook praktisch. In deze periode moeten er meteen een aantal concrete zaken geregeld worden.

Maar je staat er niet alleen voor. De medewerkers van OCMW Kortenaken staan voor jou klaar. In de weken na het overlijden krijgen de nabestaanden die samenwoonden met de overledene een brief. Daarin kondigt de maatschappelijk assistente een huisbezoek aan. Wanneer dit moment niet past kan deze afspraak steeds verplaatst worden.

Tijdens dit huisbezoek staat de maatschappelijk assistente klaar met een luisterend oor maar helpt ze ook met alle administratieve regelingen. Heb je er al aan gedacht om de nutsvoorzieningen op naam van de overblijvende partner te zetten? Wat moet je doen met de nummerplaat van de wagen? Dit zijn maar enkele voorbeelden van zaken waar we jullie mee kunnen helpen.

Door niet enkel op vraag van de mensen te werken, maar actief onze diensten aan te bieden, wil het OCMW tonen dat we voor iedereen in Kortenaken klaar staan. Zeker op de moeilijke momenten in hun leven. Niemand staat er alleen voor!

Werd jij ook geconfronteerd met een overlijden en kreeg je nog geen brief, maar heb je nu al enkele vragen? Dan mag je altijd contact opnemen met het OCMW op het nummer 016 77 29 45.

Welzijn & OCMW OCMW Projecten Hulp na overlijden