European Disability Card (EDC)


De European Disability Card (EDC) is een gratis kaart die de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding bevordert (musea, pretparken, toeristische attracties, sportcentra,…) en een aantal voordelen in die domeinen biedt.

De EDC wordt gebruikt in 11 Europese landen. De organisaties die de EDC aanvaarden, maken die via hun eigen communicatiekanalen (website, folders,…) kenbaar. Ze bepalen zelf welke voordelen ze toekennen op vertoon van deze kaart. Het kan gaan om kortingen, maar ook audiogidsen, voorbehouden plaatsen, enz. De kaart is strikt persoonlijk. De voordelen zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik en je moet de kaart altijd bij hebben om de voordelen te krijgen. Er is een aparte website over de EDC waarop je een lijst terugvindt met organisaties die de kaart aanvaarden: www.eudisabilitycard.be.

Wie erkend is door of hulp krijgt van een van de vijf Belgische instellingen die belast zijn met het integratiebeleid voor personen met een handicap, kan de kaart daar aanvragen, ongeacht je leeftijd. Hoe de kaart kan aangevraagd worden, is verschillend voor elk van de 5 instellingen. Heb je al een erkenning van invaliditeit? Dan kan je gewoon contact opnemen met het OCMW en zij doen de aanvraag voor jou: 016 77 29 42.

Mobiele ambtenaar

TBA

Miskom-Dorp 1
3472 Kersbeek-Miskom

Tel  016 77 29 43
Fax 016 77 04 19

 

Openingsuren

Ma – vrij: van 8.30 tot 12 uur
Namiddag op afspraak
Elke 2de en 4de maandag van de maand: van 18 tot 20 uur
Welzijn & OCMW Welzijn