Voor heel wat zaken heb je voorafgaandelijk een vergunning nodig. Denk maar aan bouwen of verbouwen, het uitvoeren van mogelijks hinderlijke activiteiten, het opsplitsen van bouwgronden, het uitbaten van een kleinhandelszaak,… Om een overzicht te geven van de stappen die je moet ondernemen kan je hier de antwoorden op de meest voorkomende vragen terugvinden.

Vind je toch geen antwoord op uw specifieke vraag? Neem dan zeker contact op met de dienst Ruimtelijke Ordening of Milieu van de gemeente.

Ruimtelijke ordening

Stefke Bellen
Peggy Alewaters

Dorpsplein 35
3470 Kortenaken

Tel 011 58 62 64
Fax 011 58 20 93
ruimtelijkeordening@kortenaken.be

Openingsuren

Ma – vrij: van 9 tot 12 uur
Ma: van 18 tot 20 uur
Woe: van 13 tot 16.30 uur

Een afspraak maken kan voorlopig (t/m 19/01/2020) enkel telefonisch

 

Nieuws & tips


Op zoek naar een goedkoper energiecontract?


Als je een elektriciteits- en gascontract kiest (bijvoorbeeld bij een verhuis) of als je op zoek bent naar een goedkoper energiecontract sta je best stil bij de jaarlijkse vergoeding.
Deze vergoeding is een administratieve kost die je leverancier via de energiefactuur aanrekent voor het opmaken van de facturen, het organiseren van de klantendienst, …
Je staat best stil bij:
  • Het bedrag van de jaarlijkse vergoeding. Dat varieert van 0 euro tot wel 100 euro per energiebron (elektriciteit of aardgas)
  • De manier waarop de vergoeding wordt aangerekend. Bij sommige contracten is de aanrekening pro rata of naar verhouding van het aantal dagen dat je klant bent. Bij andere contracten is dat ineens voor een volledig jaar ongeacht hoe lang je klant blijft. Er zijn ook meerjarige contracten met een mix van aanrekening op jaarbasis en pro rata.
Je vindt hierover meer info in de V-test® van VREG , de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt.
In de voetnoten zie je de aanrekeningswijze. In de rechtse kolom van de resultatentabel “Totale kostprijs op jaarbasis” kan je klikken op “Meer”. Dan zie je het bedrag.

Provinciale groepsaankopen


In 2018 werden de provinciale groepsaankopen verder uitgebreid. Samen met vier lokale partners, IGO, Pajopower, 3Wplus en De Kringwinkel Hageland, selecteerde de provincie enkele aannemers. Ze kregen hierbij steun van het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen. Op die manier zetten we een kwalitatieve uitvoering en correcte prijs voorop. Door te werken met lokale aannemers en installateurs steunen we ook de lokale economie.
Kiezen voor de provinciale groepsaankopen is dus drie keer winnen. Niet alleen stoot je minder CO2 uit en bespaar je op je energiefactuur, je helpt ook onze lokale economie bloeien.

Meer info

Contactgegevens FOD Financiën: kadaster en registratie


Ben je op zoek naar informatie over het kadaster en registratie? De enige juiste informatiebron is de Kantorengids op www.financien.belgium.be.  De website www.kadaster.be behoort niet toe aan de FOD Financiën!

Wonen & omgeving Wonen & (ver)bouwen Richtlijnen & informatie