Hartje Hageland


‘Iedereen heeft recht op een kwaliteitsvolle woning’, zo staat geschreven in de Vlaamse Wooncode. Met de gemeenten als regisseur van het woonbeleid is in 2009 Hartje Hageland van start gegaan.
Bekkevoort, Glabbeek, Kortenaken, Lubbeek en Tielt-Winge besloten om samen te werken om hun bevolking te informeren, te ondersteunen maar ook om de kwaliteit van het woningbestand in kaart te brengen en te versterken. Hartje Hageland verzorgt deze dienst voor de vijf gemeenten.

  Wooninfopunt

Op het gemeentelijk wooninfopunt beantwoorden we gratis, alle vragen over premies voor je (ver)bouwing of aanpassing van je huis, vragen over duurzaam en energiebewust wonen, kortom al je woonvragen zijn welkom. We overlopen je vragen, geven de gepaste informatie mee en helpen ook met het invullen van de formulieren indien je dit wenst.

Waar en wanneer? Elke woensdag van 9 tot 12u (op afspraak),Gemeentehuis, Dorpsplein 35, 3470 Kortenaken
Op afspraak: 0470 71 29 39, Monique Broekx – 0497 63 87 92, Virginie Vanden Bogaerde

Meer informatie: Hartje Hageland – Tiensesteenweg 2, 3390 Tielt-Winge – 3390 Tielt-Winge – 016 79 15 15​ – info@hartjehageland.bewww.hartjehageland.be

Maandelijkse zitdag ‘Huurdersbond’


De Huurdersbond organiseert in samenwerking met Hartje Hageland een maandelijkse zitdag voor de inwoners van de gemeenten Bekkevoort, Glabbeek, Kortenaken en Tielt-Winge. De zitdag zal elke eerste woensdag van de maand doorgaan van 9 tot 11.30 uur op het kantoor van Hartje Hageland in het gemeentehuis van Tielt-Winge.

De Huurdersbond verdedigt de belangen van alle huurders op verschillende niveaus en ijvert voor het recht op wonen voor iedereen: dit is het recht te kunnen beschikken over een kwaliteitsvolle en betaalbare woning naar eigen keuze, in een goede woonomgeving, om er ongestoord te kunnen wonen met een grote woonzekerheid. De Huurdersbond geeft juridisch huuradvies aan alle private en sociale huurders, wijst je op je rechten en plichten en helpt je bij het oplossen van je huurvraag.

Huurders die in regio Hageland wonen en een specifieke vraag rond huren hebben, hoeven voortaan dus niet meer naar Leuven om zich te informeren.

  Waar?

Op het kantoor van Hartje Hageland in het gemeentehuis van Tielt-Winge, Kruisstraat 2, 3390 Tielt-Winge

  Wanneer?

Elke eerste woensdag van de maand van 9 tot 11.30 uur.

OPGELET want er wordt enkel op afspraak gewerkt. Dus neem zeker vooraf contact op om je afspraak vast te leggen.

  Hoe?

Een afspraak kan je maken via Hartje Hageland: tel. 016 79 15 10 of info@hartjehageland.be

Wonen & omgeving Wonen & (ver)bouwen Wooninfopunt