Aangepaste openingsuren containerpark vanaf 1 april


Om je bezoek naar het containerpark nog beter in te plannen openen we vanaf 1 april, op donderdag een dag extra! De toegang tot het containerpark sluit een half uur voor het officiële sluitingsuur. Zo heeft iedereen rustig de tijd om het geselecteerde afval op de juiste plaats te deponeren en worden de wachttijden tot een minimum beperkt.

Openingsuren van de toegangspoort vanaf 1 april

Woensdag van 12 tot 17.30 uur (sluiting: 18 uur)
Donderdag van 12 tot 18.30 uur (sluiting: 19 uur)
Vrijdag van 12 tot 18.30 uur (sluiting: 19 uur)
Zaterdag van 9 tot 15.30 uur (sluiting: 16 uur)

Afvalkalender 2019


Download hier de Afvalkalender 2019

Hulp nodig bij jouw bosbeheer?


Ben jij in het bezit van bos, of wil je graag een stuk bos aanleggen? Heb je vragen over de keuze van de ‘juiste’ boomsoort, de uitvoering van beheerwerken,  de aanvraag van een kapmachtiging, de opmaak van een beheerplan? Een team van medewerkers van het Steunpunt Bos helpt je graag op weg.
Meer info op www.vlaamsbrabant.be/steunpuntbos

 

 

Identificatie en registratie pluimvee en konijnen


Op 4 juli 2018 is het koninklijk besluit (KB) verschenen dat de wetgeving over identificatie- en registratie (I&R) voor pluimvee en konijnen vastlegt.  Voor de publicatie van het nieuwe KB was er enkel sprake van een eenvoudige registratieplicht voor pluimveebedrijven. Bepaalde types bedrijven (broeierijen, grote hobbyhouderijen,…) zijn op vandaag nog niet geregistreerd in Sanitel. Daarnaast zijn de gekende gegevens (soort, capaciteit, type pluimvee,…) nog niet specifiek genoeg. Ook konijnenhouderijen zijn nog niet geregistreerd in Sanitel. Vanuit sanitair oogpunt en traceerbaarheid vormt het nieuwe KB een meerwaarde voor zowel de pluimvee- als konijnensector. Afhankelijk van het aantal dieren, de soort en hun uiteindelijke bestemming, is het KB al dan niet voor u van toepassing.

Lees meer

 

Zwerfkatten


De gemeente Kortenaken zet zich op de meest efficiënte en diervriendelijke manier in om het aantal wilde zwerfkatten tot een minimum te beperken. Zij gaat hiervoor een overeenkomst aan met vzw Poezenpootjes Geetbets en vzw Dierenvrienden Sint-Truiden. De wilde zwerfkatten worden gevangen en gecastreerd of gesteriliseerd en nadien teruggebracht naar de plaats waar ze werden gevangen. De gemeente wil zo vermijden dat er nog meer wilde zwerfkatten worden geboren en het dierenleed dat hiermee gepaard gaat, tegengaan. Op termijn zal zo de wilde zwerfkattenpopulatie geleidelijk maar effectief verkleinen. Voor meer informatie: neem contact op met de Milieudienst: erwin.thomas@kortenaken.be – 011 58 62 64.

 

Milieutips


Voor meer milieutips, neem een kijkje op de website van de provincie Vlaams-Brabant.

 

Milieu

Erwin Thomas

Dorpsplein 35
3470 Kortenaken

Tel 011 58 62 64
Fax 011 58 20 93
milieu@kortenaken.be

Openingsuren

Ma – vrij: van 9 tot 12 uur
Ma: van 18 tot 20 uur
Woe: van 13 tot 16.30 uur

Wonen & omgeving Milieu & afval Milieunieuws