Vervoerregio Leuven


Update 20 januari 2021

Kortenaken werkt samen met 30 andere steden en gemeentes samen aan een nieuw ontwerpplan voor mobiliteit in de regio. Hierbij vinden we vinden het belangrijk dat jij goed geïnformeerd blijft! Bekijk de interactieve video hieronder en kies zelf waarover je meer te weten wil komen!

Update 21 november 2020

Mobiliteit is een thema dat de gemeentegrenzen overschrijdt. Met de oprichting van vervoerregio’s hebben de gemeenten nu een kader waarbinnen ze kunnen samenwerken aan mobiliteitsuitdagingen.

Kortenaken behoort tot de Leuvense Vervoerregio. Dit is één van de 15 regio’s en telt 31 steden en gemeenten. We staan als vervoerregio voor de enorme uitdaging om inclusieve, gedragen doelstellingen te formuleren om zo de economische en demografische groei te ondersteunen met een weldoordacht mobiliteitsbeleid en duurzame ruimtelijke ordening.

Het is niet de bedoeling om een theoretisch plan uit te werken zonder enige voeling met de realiteit. De ideeën, suggesties, visies, bekommernissen, enz. van jullie, onze lokale experten, zijn dan ook essentieel in het hele proces. Laat ons samen de uitdaging aangaan.

Surf naar www.vervoerregioleuven.be en denk mee over mobiliteitsuitdagingen- en oplossingen in uw regio. Wil je jouw mobiliteitsproblemen, -noden of -wensen met ons delen? Vul dan zeker onze online bevraging in.

Wonen & omgeving Mobiliteit & werken Openbaar vervoer